Det regnar i London

Det regnar i London. De går omkring med paraplyer på Abbey Road utanför Beatles gamla inspelningsstudio. Men klottret på muren försvinner inte, trots att det regnar så ofta.

På månen regnar det inte alls, där finns det inte ens några moln, bara stora hav av öppna vidder med grått damm som aldrig flyttar på sig. För på månen finns heller inga vindar. Knappt finns det väl någonting förutom det där gråa dammet och grått berg. Kratrar med meteoriter i finns det många av också. Månen består bara av grått berg och damm, det är kanske det som krävs för att den skall bli så upplyst.

På Saturnus, Jupiter eller Neptunus regnar det inte heller. På Neptunus blåser det i 2.500.000 m/h, men här på jorden blir vi rädda om det är kulingvarning på nyheterna. Där blåset det så mycket för att det inte finns någon värme. På Jupiter kanske man inte ens kan landa, för man tror att hela planeten bara är gas. Vi har det bra här på jorden, där marken är av fasta ämnen som man kan gå på. Saturnus bara svingar sina ringar.

Om det hade regnat på solen hade den slocknat. Det är tur att det inte regnar där, tänk om vi inte hade haft någon sol. Då hade det kanske inte funnits någon värme och då hade det blåsit i 2.500.000 m/h här också. Då hade vi inte bara frusit ihjäl utan blåst bort också. Fast det hade inte kunnat regna då, kanske snöa.

Men i London regnar det, och de går omkring med paraplyer på Abbey Road.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback