En cykelkorg bland annat

Morfar står i mitt kök och sätter upp ett skåp ovanför fläkten (fläkten som han köpte till mig helt sporadiskt för att min kolfilterfläkt inte gick att göra om till en vanlig). Han har gjort väldigt mycket i min lägenhet. ...i själva verket hade min lägenhet varit skitful om inte morfar härjat runt med målarfärg och mammas skruvdragare. Jag grillade hos han och mormor förut med mamma och syrran. Korv med bröd är väldigt gott.

Förövrigt är telenors mobila bredband - fastpris skitdåligt - köp inte det. Antingen så måste jag fippla (=greja en massa) med det som en idiot och koppla ur och i sladdar och stänga av och på för att få igång skiten över huvud taget, eller så lägger det av när jag är mitt uppe i något spännande ute i cyberspace. Rene skiten! Dessutom, som kronan på djävulskapet, "roamar" jag till ett annat nät, vilket innebär att det kostar sjuttio spänn mer i månaden och med fakturaavgiften på det blir det nittio spänn extra.

Nu skall jag betala två roliga räkningar; el och tv-licens. Tur att jag får besök i kväll så jag inte går under av förargelse.

Jag köpte en cykelkorg idag. Det ni!

...?...

Vad är det för skillnad på en häst?
Alla ben är lika långa, särskilt det högra.

Nu kanske ni undrar varför jag gjorde så här? JAg ville bara göra er uppmärksamma på att det är väldigt gott med groddar på smörgåsen.

Gubbjävel

Jag blev extrainkallad till jobbet i måndags för att det var en som blivit sjuk. Snäll som jag är tog jag mig dit ut i tid, trots att jag fick cykla i motvind (stormstyrka) och pissregn. När jag väl plaskat in på jobbet, vridit ur kläderna, hängt upp skorna i duschen och tagit mig ut till kassan var jag ganska trött.

S kom och lämnade växel och vi började prata om schemat och jag blev lite småirriterad. kanske lite mer än småirriterad, men hur som helst så pratade jag och S jobb. Inte om killar eller fester eller husdjur eller skvaller - jobb. Det var heller inget störande prat utan ett ganska lågmält, vanligt, jobbaktigt prat.

- Jag tycker att du får koncentrera dig på kunden! säger han som för närvande var kund då, en man med svart skägg med grå strån, sur mun och glasögon. Jag avslutade meningen jag höll på att säga til Sandra och vände mig mot honom. Jag kände mig lite förvirrad eftersom det inte varit något problem att småprata med någon annan förut.
- Jag gör det... sade jag bara.

När jag var klar och han hade fått växel och jag tänkte att 'nu går han' sade han surt: - Såna som ni borde inte jobba i affär! Jag blev så ställd att jag fick fråga - Ursäkta? och så tittade jag på S som inte riktigt fattade hon heller. - Ja, otrevliga och.. retas! Ni får ju koncentrera er på kunden. Det är dåligt! Han menade att det var S som retat honom, men hon hade inte pratat med honom över huvud taget. Efter detta lägger frugan in ett par av mannen redan sagda kommentarer.

- Om du vill prata med chefen kan jag ringa honom om du vill.
- Nej, jag känner chefen så det är bra med det.
- Jaha, vad bra då...

Vad var det för problem? Hade han svår hemorrojder eller? Och vad ville han att jag skulle göra mer? Klappa honom i skägget? Uppmärksamma hans välformade öron? Min uppgift som kassörska är denna: 1. Hej! 2. Dra kundens varor i maskinen. 3. Säga priset. 4. Ta emot pengar. 5. Ge tillbaks växel. Under detta förlopp skall jag vara trevlig. Precis det jag beskrivit här gör jag också, men om S kommer med växel och frågar lite om schemat kan jag inte ha full uppmärksamhet på kunden, och om detta nu irriterade honom så, så kunde han faktiskt börjat med att säga till i en vänligare ton istället för att snäsa. Hur kan folk vara så otrevliga?

Gubbjävel.


En ovanlig händelse

En ganska ovanlig sak har inträffat i bloggen. Jga har fått en kommentar, och inte en sådan där "ha en bra dag" -kommentar, utan en riktig! Jag känner mig helt överväldigad!

Tack Ida!

Dagens i-landsproblem

Det är förvånansvärt tråkigt att ha semester när man väl har det. Helt plötsligt flyger tiden iväg trots att man knappt gör någonting. Det är som om tiden som går sväljs av en tjock dimma. Ni som sommarjobbar hela sommaren kanske tycker att detta verkart konstigt? Jag brukade också tycka det (av någon anledning börjar jag jobba två-tre veckor senare i år, kul - inte), men när jag nu väl har semester en hel månad förstår jag mig inte på det alls. Om jag varit långtidsarbetslös hade jag nog förgåtts.

Jag försöker läsa min bok, jag försöker se på film, jag försöker blogga, men allt verkar bara försvinna. Detta är nog dagens i-landsproblem.

Tokigt

Måste ner till affären innan tre och panikhandla lite glömda saker. Hm. Lax i ugn. Det kan ju inte vara för svårt.. Lite smör, timjan, citron.. med smör går väl allt. Lite Bridget Jones -varning kanske det kan vara. Men Marie kommer ju. Vi kan allt.

Är yr och illamående pga gårdagens dåliga matintag (= frukost + 3 mackor och ruccolasallad). Måste vara ordentlig idag. Skall äta något nu tror jag. Hm, pasta eller nåt. Annars blir det tokigt ikväll.

Lurad här och lurad där - lurad, lurad everywhere

Igår testade jag påståendet att alla tre sorter Ahlgrens bilar smakar likadant. Jag kom fram till att de inte smakar likadant. Skillnaden var vag, men det fanns ändå en skillnad. Hur många gånger skall man bli lurad i denna fråga?

Svaret på ett stort mysterium

Jag har funderat länge nu, närmare bestämt i fyra timmar, och jag tror att denna fråga lätt går om den faktiskt mycket komplexa frågan om hur man hyvlar en ulk (se tidigare inlägg). Den dök upp när jag fikade med en medlem av det heliga sällskapet Divina Cultura; Vad smakar de vita bilarna i Ahlgrens bilar -påsarna? Frågan blev med ens än mer komplex då jag upptäckte att jag aldrig riktigt fått klart för mig vad de två andra bilarna, de röda och gröna, smakar heller. Man tar alltid för givet att grönt har en viss smak och rött en annan när det kommer till godis, men vitt? (Den smakar väl inte cocos direkt. Vanilj? Mint? Maräng? Mjölk? Ugnsrengöring?). Och känner man verkligen tydligt att de röda bilarna har den där vanliga rödsmaken och de gröna den vanliga grönsmaken?

Hur man hyvlar en ulk kan man i alla fall ta reda på genom Claes Erikssons informativa humor, men att ta reda på vad Ahlgrens bilar smakar blir en ren skräckupplevelse när man hittar svaret (eller svaret som överväger den framgooglade diskussionen på http://susning.nu/Ahlgrens_bilar/diskussion ):

1. ''Det är uppenbart att de smakar just päron, mint och jordgubb. Päronet är dock svåridentifierat. Köp bigpack Jordgubb från GB-Glace den har samma fruktiga jordgubbssmak som de röda bilarna. Att det är svag mintsmak på de vita känner man." --PWa

[...]

2. Enligt en källa på MalacoLeaf i Malmö, är det ingen skillnad i smak-ämnena mellan de olika färgade bilarna, utan den enda skillnaden är just färgen. Det kanske är så att färg-ämnena i sig skulle kunna ge smaken? Jag kan ju inte garantera säkerheten i min källas påstående, men ser ingen anledning till att personen i fråga skulle ha anledning att ljuga om det.../cy berg

3. Jag ringde MalacoLeaf:s kundtjänst (numret står på påsen) och frågade om smakerna. De hävdar att det är samma smak i alla. Endast färgämnet skiljer. //Snackiz

[...]

4. Alla som tvivlar på att alla bilar smakar likadant kan ju blunda och på måfå smaka sig till smaken. Bilarna smakar likadant, jag har en påse i mitt knä i skrivande stund och kan intyga detta. Det är dock intressant att man får en smakupplevelse p.g.a. färgen. /oddvar

5. Det verkar som MalacoLeaf inte vill att man ska undersöka det här. På hela deras hemsida finns inte en enda mailadress. Jag tänkte maila nån kemist och fråga. Det står bara "aromer" på innehållsförteckningen. Men på en rapport om olika kemiska ämnens påverkan av människokroppen fanns tre namn, så jag har nu mailat till [email protected]. /lobStar

6. Men det handlar väl om att man vill vara lite mystisk, vad jag vet så kommer väl bilarna från ett misslyckande vid framställning av tandkräm, så min gissning är att bilarna smakar tandkräm och innehåller färgämne.

Bilarna smakar likadant! Svenska folket grundlurade. ...förresten; intressant att engagera sig så i diskussioner om Ahlgrens bilar -smaker på en sida som susning.nu. Det finns alltså inget vettigare att göra..

Och det är allt jag har att säga om det.


Anna i Askevige

"Jag förstår inte hur ni kan åka fram så fort på cykel. Jag skulle inte kunna sitta på en sån om den var still."

Anna i Askevige (återberättat av morfar - min morfar, appropå min rostiga räser).


Gröt

Sitter framför datorn med gröten bredvid mig. (Jaa, det är dumt att äta vid datorn, blablabla). Efter fem års uppehåll är det gott med gröt igen. Eller det går i alla fall ner... Just idag varvar jag med cashewnötter (eller vad de där gröna med skal nu heter) och skall snart dricka kaffe.

Jag och Marie var ute och ägde världen i fredags. Det är något vi är väldigt bra på som vi skall göra om många gånger i sommar och resten av våra fria liv.

I går jobbade jag. Blev vid ett tillfälle behandlad som om jag vore efterbliven av en idiot som ville ha någon (jävla) sort cigaretter. Skulle ha bett henne att köra upp nästa kunds kratta (på en plats där  varken sol eller måne lyser) men det hade ju varit synd om den kunden som då varit tvungen att hämta en ny och på krattan som ju tillverkats av vår kära jords dyrbara resurser. Det var också en hel del kunder som såg roliga ut. Men sånt kan man ju inte hjälpa så det skriver jag inte om.

Förövrigt får man finnar om man äter så mycket ost jag gjort på senaste tiden. Får gå under jord tills de försvinner.

...and that is all I have to say about that.

Dagsrapport

Nu har jag, genom expressens upplysande hemsida, fått reda på hur man gör för att få tyst på en stökig klass. Man skall strippa. Det var i alla fall vad en vikarie i England gjorde. Han hotade med att visa sina "manboobs" om inte eleverna höll tyst (bara det hade ju fått tyst på mig), men när de bara fortsatte att prata satte han sitt hot till verket. Ahn fick visst sparken.

Det är värst vad lite tid man har när man är ledig. Tror jag skall städa lite nu. Har tänkt göra det i tre dagar, men jag har helt enkelt haft annat för mig. Cyklat och.. handlat.. och... ja. Lagat mat. Frågan är vad som är bäst: stressad, men man gör massor på en dag eller: semester och vet inte vad som får tiden att gå så fort. Inget av dem kanske.

Kanske skall till Mårtens ikväll med Marie. Är tjugo där på fredagar och lördagar hela sommaren. Ojä. Skall nog höra med henne nu.

Och det var denna dagens intressanta händelserapport. Det finns inte så mycket att förarga sig över när man är ledig. Vänta bara tills jag börjat jobba.

Pussochkram

Mm-mm-mm.

Alltså jag måste säga att ensamkvällar med rödvin är enormt underskattade (hull på å skriva överskattade för jag har blandat ihop motsatser hela veckan typ vinter sommar lite mycket osv).

Idag har jag gjort.. hm. Jag har kört bil med pappis och gjort lasagne och köttfärssås och Syrran gillade den och så har jag vart på stan och köpt värsta coola regnrocken för förti spänn. Jäjäjä. Och så köpte jag.. en plånbok för halva priset. Märkes. Hah. Like I CAAARE! Men det var fin. Och praktiskt framför allt.

Imorgon blir det singelkväll med Marie. Gött det. Romantiskt film och..  ja, nu gissade rätt: vin!

Konversation, jag och pappa

- Jag skall bara åka och tanka först
- Det var tankfullt av dig pappa, inte tanklöst.
- Nej. Har man hål i tanken blir man tankspridd.
-Haha! Ja, det har jag!

Hmhmmhmmhmhmm

Hurra, Sverige vann i fotbollen igår. Kul.

Jag kollade just in aftonbladet.se. Det är så mycket reklam och blinkande rutor och små och stora länkar, bilder, internet-tv och artiklar att man nästan får spontan epilepsi. En tjej som heter Lene Alexandra har gjort en ny låt efter "my boobs are ok". Den heter "Sexy Bitchy Me". Hej och hå. Skitdåligt.

Jag är änna hungrig. Mycket som måste göras på semestern... äta och diska och... ja, alltd ed€t där ni vet.

Dagens fråga

Dagens fråga infinner sig plötsligt: Hur hyvlar man en ulk? Turligt nog kan man få reda på detta genom youtubes underbara utbud. Det är nämligen Claes Eriksson som informerar om detta genom programmet Hobby. Nu tänker ni kanske att det inte alls är någon särskilt komplicerad fråga när man kan få svar på frågan på t.ex youtube. Men faktum är att man inte får se när Rollo "hyvlar" till den halva "stubbfan" så att det blir en ulk, han har redan förberett en i ugnen. Hur skall vi kunna veta?

Astor

Jag har stått där ute nu en kvart, i trappuppgången alltså.
Ringklockan fungerar inte, eller hur?
Alltså, du försöker gömma dig för mig,
så därför har du alltså låtit ringklockan helt enkelt kopplas ur.
För jag sa, att jag skulle komma upp och snacka alltså,
men du gömmer dig för mig bakom en mur.

[...]

Alltså, jag vill inte höra på dig - jag är sur.
När jag stod där ute förut, vet du vad jag kände, alltså?
Plötsligt tänkte ingen på mig där jag stod.
Ja, kan du tänka dig den känslan alltså.
Plötsligt tänkte ingen enda här i världen på mig, konstigt nog.
Det var precis som om jag inte funnits längre, alltså.
Man kan faktiskt säga att jag nästan dog.

[...]

Du har bara tänkt på mig, när mina låtar slog.
Men nu tänkte ingen på mig plötsligt, ingen enda alltså.
Jag har aldrig känt det så någon gång förut.
Alltså, det var som om jag gått för nära kanterna
till universums stora mörka svarta hål och alltså trillat ut.
Ja, det kändes som om jag var gjord av vakuum, alltså,
eller nåt material som har ta't slut.

[...]


ur Grisen i Säcken - C. Eriksson

Singellivets pittoreska inslag

+ Hel lägenhet för mig själv
(- delar med dammråttor och hjärnspöken)
+ Kan gå naken som jag vill omkring i lägenheten
(- Varför?)
+ Kan sjunga en massa sentimentala låtar högt för mig själv ("Vackert sjunger den som längtar" C.E.)
+ Slipper köpa massa puttenuttiga presenter till den man är ihop med
(-  får inga puttenuttiga presenter)
+ Dricka vin och drömma mig bort i romantiska drömmar till romantiska filmer och böcker
+ väcks inte av: snarkningar, sparkar, sömnpratande, dreggel i håret, att täcket är borta eller andra eventuella nattliga aktiviteter.
+ Ingen blir sur när jag pratar om alla snygga killar på tv el. dyl.
+ ...eller när jag proklamerar att jag skall gifta mig med Orlando Bloom (fast att han inte vet det än)
+ ...eller när jag gråter till någon av (exempli gratia) följande filmer: Stolthet och fördom (filmen och serien), Armageddon (!!!), Notting Hill, Pretty Woman, Romeo+Juliet, Moulin Rouge, TITANIC (!!!), Höst i New York, Love Actually, Pocahontas, Chocolat, The English Patient, Lost in Translation, Sagan om konungens återkomst, Lejonkungen, Two Weeks Notice, The Lake House, STARDUST (!), The Hours (!!!!!!!!!!!!!!!), Döda Poeters Sällskap, 10 things I hate About you, A love song for Bobby Long, Monsters Inc.
+ Måste inte se bra ut hela tiden
(- som om jag skulle göra det ändå)
+ kan skriva listor på vad som är pittoreskt med att vara singel i bridget Jones' anda
(- Varför?)
+ Kan klaga på hur jobbigt det är att vara singel
+ Få andra att känna sig bättre
+ Sitta uppe sent på kvällen och skriva dagbok
+ Frihet när man är ute på krogen
(- Vad menar jag med det?)
+ Und So Weiter

Hiskeligt trevligt alltså med andra ord.


Bridget Jones

Efter att ha betraktat en alkoliserad kråka utanför fönstret, grillat, åkt en riktig raggarsväng i Uddevalla centrum och blivit förföljd av (flinskalliga) raggers i raggarbil på nationaldagen, haft födelsedagskalas för mamma, mormor och hennes syster samt druckit två glas (egenköpt) rödvin känner jag mig rätt tillfreds med livet (att de förstnämnda företeelserna är över och att det sistnämnda befinner sig i nuet. Imorgon kommer Sara. Hon måste blivit galen som föredrar att spendera närmare ett dygn i Uddevalla i sällskap med en bitter, B. Jones-dyrkande singel vars favoritspel är alfapet istället för att montera möbler i sin nyrenoverade lägenhet med sin mannekängpojkvän i Göteborg. Eller så är det ett ganska pittoreskt inslag i vardagen.

Har spenderat kvällen med att diska (8 mattallrikar, 8 kaffekoppar, 8 kaffefat, 8 tårtfat, en salladsskål med salladstagare, 8 teskedar, 8 knivar, 8 gafflar, 3 plastbunkar, 2 glasskålar, 1 gräddsnipa, 1 stekspade, 8 glas, 1 liten bricka, 1 vitlökspress, 1 vinglas, 1 extra tallrik varpå jag åt röriga rester av brownies med för stora chokladbitar med grädde och sönderupptinade hallon och 1 sax), dricka vin och se på Bridget Jones dagbok. R-E-S-P-E-C-T.

Trallalla...


Jaha, och vad skall jag göra nu då?

Tentan skickades in i natt, 22 timmar för tidigt. frågan inställer sig: Jaha, vad skall jag göra nu? Tankarna går till min stackars vän Sara som sliter i sommarhettan. Det är synd att hon just nu inte inser att hennes superkraft är att klara tentor.

Jag tror jag skall ner på gården och sola. Mm-mm-mm.

Glömd punkt från gårdagens lista

  • Min blåmögelost har möglat.

Lista på livets små djävligheter idag

  • Har inga kläder för att jag skjutit upp tvättningen i en och en halv vecka. Går omkring och luktar unk i min ensamma, håriga singelhet. (Jag är så charmant).
  • Jag cyklade ned till stan för att inhandla mjölk och sköljmedel. Jag hade kjol. Det blåste. När jag svänger in på kungsgatan går det några trumdårar och medelålders tanter till vänster om mig. Jag hör bara ett gällt "Oooohohohohohohohohoooo" från tre tanter och inser hur min kjol i slow-motion har blåst upp tillräckligt för att jag skall exponera delar jag vanligtvis håller för mig själv när jag går på stan. Tantjävlar.
  • När jag handlat klart  sköljmedlet och mjölken ligger följande i cykelkorgen: 3 apelsiner, två chokladkakor (halva priset, så jag tog två), sköljmedel, ingefära, kanel, mjölk och pepparsalami.
  • Åt 3/4 av chokladen när jag såg på Ally McBeal "för jag var värd det (för satans jävla helvete)"
  • Min långlånga tenta raderades av min satans jävla förbannade ¤¤IO=*(6<)"~¨!"#¤%&8 pissdator. MEN(!): jag hade iallafall dubbelsparat. Allt försvann inte som när jag skulle skriva kunskapstentan och hållbarutvecklingtentan. (Då trodde jag att jag skulle dö).
  • Har fått ont i ryggen av allt dålig-stol-när-jag-skriver-tenta-sittande och ingen kan/vill ge mig massage i min unkiga svettighet.

Nu skall jag se på tv så jag förtvinar i hjärnan. Hejdå, dumma värld.


Helgen förresten

I helgen, förresten, jobbade jag. Som ni säkert vet vid det här laget kommer det alltid något orginal och handlar. Bland annat en man som hade femhundralappen i munnen innan han gav den till mig. Jag fick hans dreggel på handen. En annan man hade kolsvarta solglasögon på sig och såg inte displayen på kortmaskinen. Detta gjorde att hans dotter fick trycka in koden.

Skrik- och gapkärringen med sin beiga, krokiga tysta kompis var också där. Hon sade, gapade, inte så mycket den här gången dock, utan lassade bara upp alla kakor och drickor och allt godis på bandet, sade något om påsar, betalade och gick.

En högst icke önskvärd man var också och handlade i min kassa. Tror fan att han väljer min kassa.

Tanke innan insomnande

Det enda jag egentligen vill är att ligga naken på min strand i Amandien, med vågorna skvalpandes om mina fötter på en bädd av drömmar, och sova.


Doin' the omoralisk schlagerfestival

"Kerra lössnare, får jag för er presentera The One and only Sillstryparn från Göteborg! ...eller som spanjoren säger Geratta di Anjovis, sjongandes till sin äkta Semperfiser Doin' the omoralisk schlågerfestival. I kören hörs de brummande busarna Björnligan och Gondolen.
It's a One , It's a two
It's a One , two three four"

De rasslar av juveler, de glettrar av göld
dom sjönger om den spanska solen
men garroteringar och mord det skiter dom i
och svänger på fachistkärringkjolen

och her kommer ABBA i kläder av plast
lika döda som sillkånnserver
dom skiter också i allt, vill göra snabba stål
det pyr i mina franska nerrver

Doin' the omoråålisk schlåågerfestivåål
yäss
Doin' the omoråålisk schlåågerfestivåål

"ja! kom igen gubbar!"

Och världens melodi,
förtröck och slåveri
va fan rör det våra artester
dom gör sin karriär
och ler och snälla är
dom har många körrkade bresster

Dom ställer upp på allt
dom tar det smörigt kallt
i fachisternas feta ister
dom roar oss till döds
och våran grammafoon
ska vi fastna i dera klesster?
Nej!

Doin' the omoråålisk schlåågerfestivåål
yess
Doin' the omoråålisk schlåågerfestivåål
Oj!

Och Stickan Andersson
han tycker folk är dumt
producerar romantik
Men kärleken är starrk
så Stickan får en sparrk
som passar ett cyniskt svin

men ni som jobbar håt
och ni som har det svåt
sjung med i Sillstryparns melodi
Vi har vår egen sång
vi ger väll fan i dömm
i deras fjööliga svärrmeri

Doin' the omoråålisk schlåågerfestivåål
jösses!
Doin' the omoråålisk schlåågerfestivåål
yäss

Solo!

Sellstryparn

If I am a stranger

Solen lyser på de gröna nyanserna utanför fönstret. Ovanpå Barnbokens Byggklossar står en saftflaska med saft. Jag vill egentligen bara gå och lägga mig.

Inatt drömde jag om er. Vi var i Berlin, i något som skulle föreställa ett skolhus, och Julis skulle skriva tenta. Jag satt i ett rum med Ida och Soph. Jag gick ner till tentalokalen och tittade på Julis. Sedan gick jag ut, och drömmen blev en mardröm. Jag träffade Hyggris och blev jätteglad och kramade om honom hårt, hårt och sade att han måste följa med för världen omkring hade blivit till en blandning mellan Världarnas krig och I am legend. Människor exploderade som blodfontäner och jag kände att det fanns människor som var besmittade omkring. Sedan var han borta och jag var på väg upp till den farliga världen, där allt redan var förstört och den ondaste var. Jag träffade på honom på en öppen plats efter att ha tagit mig uppför en rulltrappa från den undre världen jag var i. Han rörde sig snabbt omkring på platsen och blev emellanåt till såna där blodådror som finns i Världarnas krig. När jag skulle fly ner i den undre världen och rädda mina vänner var rulltrappan sönder, trappstegen var skeva. Jag kom fram till huset, men ville inte sova längre. När jag vaknade till ville jag inte somna om.

Så nu vet jag inte om jag vill somna ikväll. Jag vet att jag inte vill något hellre, men jag vill inte tänka på den hemska onda. Och inte på hur mycket jag saknar luvz of my life.

Nedrans tenta, nedrans allt, nedrans i-landsproblem, nedrans ångest, nedrans värld, nedrans mardrömmar, nedrans saft, nedrans barnbokens byggklossar, nedrans flytta ner till Berlin, nedrans ont i ryggen, nedrans kärring på jobbet, nedranskrav, nedrans jävla förbannade skitapa.

...och det är allt jag har att säga om det.