Det har hänt något fantastiskt!

Alla har väl hört hur folk (kanske någon av alla er en läsare är bland dem) klagar på att tågen jämt är försenade och att det aldrig är en trafiktabell som hålls et blablabla.. Jag kanske kan hålla med om att det inte är så bra om tågen är försenade lite för ofta, men det behöver inte vara dåligt. Tvärtom faktiskt.

När jag skulle åka hem från Stenungsund i förrgår visade det sig att tåget jag trodde hade gått en halvtimme tidigare i själva verket var en halvtimme sent. Jag anlände därför i perfekt tid för att bara kliva på tåget, slippa sitta på en kall bänk i en halvtimme (eller kanske mer) och få urinvägsinfektion och på köpet komma hem alvtimme tidigare ! ...och inte nog med det; eftersom tåget var över tjugo minuter sent skulle jag, rent hypotetiskt, kunna skriva till västtrafik och begära kompensation för att det var sent! Fantastiskt!

(Här försöker man alltså skriva en blogg på temat bitterhet över världens alla jävligheter samt allt annat också - och så händer det något bra... Hur stor är inte den besvikelsen då?)

Inlägg som svar på Saras förargelse och protest - det bakåtsträvande fenomen som kallas text-tv

På grund av Saras förargelse över samt protest mot mitt senaste inläggs eventuella beslut har jag avgjort att säkrast är att skapa åtminstone ett inlägg till innan jag fixar en ny blogg och gör mig av med denna.

I den här världen är en mobiltelefon omodern samma dag som den släpps. Televisionsapparaterna är tunna som gipsskivor och är snart så lätta att de kan limmas fast på väggen med ett limstift. Datorena har förvandlats till resemaskiner i vilka man kan ta sig vart som helst i världen bara genom att gå in på Google. Internet går inte att mäta i storlek, det är ändlöst. Till och med gräsklipparna har börjat tänka själva: de klipper din gräsmatta tills batteriet tar slut och då åker de och laddar sig av sig själva. himla käckt!

Tekniken går onekligen infernaliskt fort fram och verkar inte missa den mest osynliga manick eller företeelse. Tror de flesta.

Text tv är jämförbart med de första datorspelen. de jag tänker på främst är bland annat Pacman och Ping-pong. Ledorden är tråkigt, primitivt och händelselöst.

Jag skulle bara vilja ställa en förtvivlad fråga: varför finns text-tv kvar i samma version som då det skapades för femhundra år sedan (om nu ens Gustav Vasa tyckte det var modernt)? Anmärkningsvärt är att den uppdateras med ny info varje dag utan att någon märker av dess barbariska design. Vi har ju digital-tv! Vad är det för någon värld som tycker att "Ja! Jag vet! Vi utvecklar en självgående gräsklippare som kanske tre procent av befolkningen med större trädgård köper och skiter i att utveckla något så trivialt som text-tv." Nämnda värld verkar liksom prioritera sådant som ingen använder, men som är coolt, framför sådant folk använder och som inte är coolt utan vardagligt. Varför är det inte coolt? För att det inte har snyggats till sedan Sid Vicious knarkade ihjäl sig och Margaret Thatcher blev premiärminister!

Jag säger bara det: utvecklas det inte - ta bort det. Jag orkar inte se skiten.