Att reta sin syster till vansinne

Att reta sin lillasyster till vansinne är oerhört lätt. Särskilt när hon är på det humöret då hon har löjligt lätt för att bli retad till skratt. Frustrationen liksom slår över till ett sorts vansinne som (ibland) är ostoppbart. Vid dessa tillfällen får man se upp då det kan flänga armar händer och vassa naglar lite hur som helst, och det med hög hastighet. Vissa smällar får man ta.

Det bästa är att fånga allt på film.


En lyckad filosofisk dag

Det blev en väldigt lyckad filosofisk dag på Liseberg igår. Möjligen att det tog något längre tid än beräknat att ta sig till själva Liseberg. Men omkring halv fem hade vi skaffat parkering, tagit oss in och börjat planera vår dag på Liseberg in i minsta detalj. ...och mycket filosoferande i attraktionerna blev det. Särskilt i kanonen.

Nu sitter jag här med en stor kopp lavendelté (nästan en halv liter) och skall egentligen läsa i den högst intressanta och på många olika sätt läsvärda boken "Lärare av i morgon". Ja, kan ni tänka er? Jag har börjat min utbildning till lärare, och inte i vilket ämne som helst - utan i svenska språket. En framtida kvalificerad ordmärkare med andra ord.

Högskolan känns stort och jag känner mig lite liten så här i början. Men för att citera Östen Med Restens trevliga bit "Man SKulle Ha Levt Förr": Hellre kolera och pest än att kola av tristess...

Tack och hej gummisnodd

En filosofisk dag på Liseberg

Jag vill börja mitt inlägg med att tacka Ulrika för kommentaren och därefter be om ursäkt för min bittra framtoning samt försöka "rycka upp mig" precis som min kommentator sade.

Nu till något trevligare.

Idag skall jag till Liseberg med min pojkvän, hans kompisar och för min intellektuella stimulans skull tar jag med mig min vän Ida. Så man inte förtvinar i hela hjärnan menar jag. Alla pojkväns kompisar har ju trots allt gått Naturorienterade inriktningar på gymnasiet och med det i ryggen kanske man inte förstår sig på så intellektuella, filosofiska diskussioner som hålles av mig och Ida. Inget illa menat kära pojkvänvänner.

Nu återstår bara att vänta på att skjutsen kommer (mellan ett och tre...)

En reflektion över min filosofiska dag på Liseberg kanske kommer senare.

Tataa