Min cykel...

Min cykel är stulen. Satans förbannade jävla cykeltjuvsidiot. Igår hade jag tagit bussen till jobbet för att jag skulle kunna cykla hem cykeln. Precis när jag skall säga detta till Ulla som tittade på mig när jag kom gåendes från busshållsplatsen upptäcker jag att den inte står där jag lämnade den och stannar mitt i ordet cykel. Jag letar och frågar alla som jobbade, men ingen visste någonting.

Kan folk inte skaffa sig bättre saker att hålla på med än att förstöra för andra? Nej uppenbarligen inte. Jag var så förbannad hela morgonen att tårarna rann. Det räcker med att det kostar 25 spänn en väg att åka buss i den här idiotiska stan (det är ju billigare att köra bil)!

Eftersom mitt jobb ligger precis utanför ett villaområde tror jag att det är något gäng understimulerade svennssonungedjävlar som har stulit min cykel. Såna som grillar och är käcka med sina föräldrar hemma men förvandlas till odrägliga idioter när de är med kompisar.

De kan plocka isär den och stoppa upp bitarna på en plats där solen inte får in sina strålar! Anser jag.

Och det är för närvarande allt jag har att säga om det.

mortis.

...allt jag skrev är borta. för jag aldrig tror att det jag skriver uppfattas rätt. jag skrev argt till döden för han aldrig är nåbar och att allt skall ske på hans villkor. det känns ego.

döden får fråga efter det själv. om han någonsin drar tummen ur röven och nedlåter sig att smsa tillbaka.

fyfanvadförbannadjagärfortfarande.


Strykbrädeoptimisten

En man skall köpa en strykbräda som jag måste dra i scannern som sitter i kassan eftersom handscannern är sönder varje gång man behöver den. Självklart slår jag mig på skiten.

- Där ser man! säger strykbrädemannen.
- Ja, arbetsskada.
- Tja då får du nog vänta i trettio år till om det skall kallas det.
- ...ja. Fast jag hade nog inte tänkt vara kvar här så länge...
- Det vet man aldrig! säger han med skratt i rösten.
- Fast jag föredrar nog att vara lite optimistisk, sa jag då och höll tillbaks ett okontrollerat skratt
- Ja... det var jag också en gång i tiden.
- Hmm... sa jag med mitt bitterleende (som ser ganska trevligt ut om man inte känner mig).

(Denna konversation ägde för övrigt rum efter att en man som trodde att det var garanti på hans trisslott (vattenkokaren) hade gått ut genom varuhusdörrarna i sitt stilla humorlösa sinne).

Reklam?

Vad är reklam? Det undrar jag numera. När jag kom hem från jobbet idag låg det nämligen något som hette "Sverigehäftet" eller liknande i min brevbox. Jaha? Är inte det reklam är jag en gammal ostronsoppa. Är folk dumma i huvudet?! Ja, det har jag ju i och för sig redan konstaterat i antalet föregående inlägg och jag står fast vid den åsikten (idag var det till exempel en kvinna som undrade om jag jobbade på varuhuset jag jobbar i när jag gick ned för gången i full, ful, ÖoB-utstyrsel. Vad svarar man då? Nej, jag gillar bara att se ut sådan här?). Om det står EJ REKLAM TACK med (jäävligt) tydliga bokstäver på boxen betyder det inte med undantag för den skräpigaste reklamen. Det betyder INGEN FUCKING JÄVLA FÖRBANNAD REKLAM. tack.

Nu är jag lite förargad.


Dagen i korthet

När jag vaknade i morse klockan åtta av Håkan Hellströms sång från mobilen var det jobbigt att slå upp ögonen. För att inte somna om gick jag upp och hämtade tidningen. Det stod inget vettigt i den. Bara något en väldigt kort notis om några japaner som undrade om det fanns mumintroll på ett zoo i Finland. (Uppenbarligen trodde de att de fanns på riktigt och att dessa varelser med viss mån av intelligens skulle finnas inlåsta på ett zoo).

På vägen till jobbet krashar tre kryp (av större storlek) rakt in i huvudet på mig. Helt otroligt att man inom en tjugominutersperiod kan få så många kryp i huvudet. När jag kommit fram och satt mig i kassan upptäcker jag att jag har den suraste dagen på veckor och jag ler inte för många gånger. Detta berodde inte ens på pms. Detta åtgärdades dock på lunchen då jag bad Döden att sms:a något uppmuntrande så jag inte skulle vara så sur. Resten av dagen varvade jag de sura minerna med ett fånleende. Det såg väl åtminstone trevligare ut.

När jag cyklade hem tog jag mig i maklig takt framåt på cykelbanan förbi pininfarina då ett gäng hormonstinna idioter till tonåringar gasar förbi mig utan att hålla i styret och ser på mig medan de gör obcena gester med armarna och kroppen. Folk är i allmänhet idioter, och de var inte ens folk. När jag susat ned för backen brevid Blåkulla får jag en knottfluga i ögat och tappar all fart på samma gång som jag har dödligt ont.

Nu dricker jag kaffe och försöker slappna av.


I mataffären

Nu till något helt annat än vånda för utlästa böcker.

Jag var i en mataffär idag med mig goda vän C (som är lång som en noshörning) och försökte välja mellan festis utan socker men med god smak och festis med tråkigare smak, men med socker då jag fick syn på något ytterst förbryllande på hyllan ovanför. Det var sugrör, vilket inte är särskilt förbryllande kan man tycka, men läste man på paketen, vilket jag gjorde och blev förbryllad, fick man veta att detta sugrör hade smak. Banansmak.

Jaha, tänkte jag i mataffären. 1. Sugrör; inte det mest nödvändiga på vår gjort, även om jag råkar vara road av denna lilla onödiga uppfinning emellanåt. 2. Banansmak; skall man nu nödvändigtvis ha sugrör med smak behöver man väl inte ta den närapå äckligaste smaken som finns i det kulinariska riket?

Uppenbarligen måste något göras åt den här världen.


Vånda

Jag kan inte ställa tillbaka den i hyllan. Den har följt mig i nästan två månader och helt plötsligt tog den slut. Som om ett andra liv tagits ifrån mig sitter jag framför datorn och undrar vad jag skall göra nu. Skalet av det ligger på hörnet framför mig på sekretären. Nu måste jag öppna en ny värld, men hur väljer man en ny?

Kom ihåg mig

Jag vill ge dig ett moln ikväll. Ett lätt fjädermoln som hänger så långt upp i atmosfären (utan krok på, för de med krok förutspår ofta regn och regnmoln är inte lika vackra som fjädermoln).

Nu är det mörkt ute, men inte i min sovalkov. Snart skall jag läsa i min sommarbok (som handlar om vampyrer - somrigt...). Jag hoppas läsa ut den snart. I morgon kommer Lars till västkusten. Kom ihåg mig då...

Någon har valt att bestämma hur kärlek går till
med regler och råd
Så därför inatt, ska vi älska som fåglarna vill
Klippa nån tråd
Stormen tar fart över frosten igen
Och Vilsen väntar på värmande vän
När som jag tröttnat på Jag, Min och Mig
blir jag svag, blir jag rädd, att nånsin förlora dig
Håll om mig inatt

Om du finns, om du kan, om du vill komma hit
Kom hit, kom hit
och slunga mig rätt in i smeten
Jag faller med flit

(Lars Winnerbäck)

Mina lakan doftar trygghet.

Everyones free (to wear sunscreen)

Ladies and Gentlemen of the class of '99,
wear sunscreen.
If I could offer you only one tip for the future,
sunscreen would be
it.
The long term benefits of sunscreen have been proved by
scientists whereas the rest of my advice has no basis more reliable
than my own meandering
experience...
I will dispense this advice now.

Enjoy the power and beauty of your youth;
oh nevermind;
you will
not understand the power and beauty of your youth until they have faded.
But trust me, in 20 years you'll look back at photos of yourself and recall in a way you can't grasp now how much possibility lay before you and how fabulous you really looked....
You're
not as fat as you imagine.

Don't worry about the future;
or worry,
but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum.
The real troubles in your life are apt to be things that never crossed your worried mind;
the kind that blindside you at 4pm on some idle Tuesday.
Do one thing everyday that scares you
Sing
Don't be reckless with other people's hearts,
don't put up with people who are reckless with yours.
Floss
Don't waste your time on jealousy;
sometimes you're ahead,
sometimes you're behind...
the race is long, and in the end, it's only with yourself.
Remember the compliments you receive, forget the insults;
if you succeed in doing this, tell me how.
Keep your old love letters,
throw away your old bank statements.
Stretch
Don't feel guilty if you don't know what you want to do with your life...
the most interesting people I know didn't know at 22 what they wanted to do with their lives,
some of the most interesting 40 year olds I know still don't.
Get plenty of calcium.
Be kind to your knees, you'll miss them when they're gone.
Maybe you'll marry, maybe you won't,
maybe you'll have children, maybe you won't,
maybe you'll divorce at 40,
maybe you'll dance the funky chicken on your 75th wedding anniversary...
what ever you do, don't congratulate yourself too much or berate yourself either - your choices are half chance, so are everybody else's.

Enjoy your body, use it every way you can...don't be afraid of it, or what other people think of it, it's the greatest instrument you'll ever own..
Dance... even if you have nowhere to do it but in your own living room.
Read the directions, even if you don't follow them.
Do
NOT read beauty magazines, they will only make you feel ugly.

Get to know your parents, you never know when they'll be gone for good.
Be nice to your siblings; they are the best link to your past and the people most likely to stick with you in the future.
Understand that friends come and go, but for the precious few you should hold on.
Work hard to bridge the gaps in geography and lifestyle because the older you get, the more you need the people you knew when you were young.

Live in New York City once, but leave before it makes you hard;
live in Northern California once, but leave before it makes you soft.
Travel.
Accept certain inalienable truths, prices will rise, politicians will philander, you too will get old, and when you do you'll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.
Respect your elders.
Don't expect anyone else to support you.
Maybe you have a trust fund, maybe you have a wealthy spouse;
but you never know when either one might run out.
Don't mess too much with your hair, or by the time you're 40, it will look 85.
Be careful whose advice you buy, but, be patient with those who supply it.

Advice is a form of nostalgia, dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than it's worth.

But trust me on the sunscreen...


Baz Luhrmann

Jag vaknade en morgon

På torsdag är jag ledig. Då vill jag åka någonstans. Probemet är att jag måste tanka mammas bil som jag inte har råd med.

Jag vill ut till kusten och äta räkmacka och glass (som jag inte har råd med) och gå på smögenbryggan och titta på kläder (som jag inte har råd med) och åka till pipers glass i Hamburgsund och äta mer glass (som jag inte har råd med då heller) och jag vill gå på klipporna på Ramsvik och bada på det där stället långt bort jag alltid badar på när jag är där (med mamma och min syster)...

Varför kan det inte bara vara att åka iväg..?

Quis legem det amanidus? Est morti?

Nu har jag suttit i fyrtiofem minuter och försökt komma på ett vettigt... ta bort vettigt... blogginlägg som kan förmedla den känsla jag fick förut och som jag visste skulle komma fast som jag inte ville bry mig om för: om man mår bra av något, om jag mår bra av något, då vill jag inte bry mig om att det kommer göra mig ledsen senare. Då vill jag må bra av detta något så länge som det går innan det försvinner. Jag vill njuta av det så länge det varar.

Och nu vill jag skriva en massa meningslösa citat som ingen bryr sig om för de betyder inte samma sak för er som läser det. Jag vill säga genom Norah Jones: I want to wake up with the rain / falling on a tin roof / while i'm safe there in your arms / so all i ask is for you / to come away with me in the night / come away with me. Det är min önskan. ..eller dröm kanske. Sedan fortsätter det med samma sångerska: When I saw the break of day / Wished that I could fly away / instead of kneeling in the sand / catching teardrops in my hand. Så skulle Winnerbäck komma in med några rader: Som ett obehagligt allvar / drar hösten in i stan / det finns en doft av allt i mörkret / och nästan tyst. Efter det skulle han konstatera för mig: Jag fattar ingenting.  Och sedan...

skulle jag avsluta med Håkan Hellström: Ibland är en dröm det finaste man har.

Och efter slutet (efter som livet fortsätter, men inte filmen (som man älskade så länge den varade), efter lång tid eller kort, kommer LeMarc: Det är så gott att må gott igen.

Meeen.. eftersom det är så banalt och meningslöst att citera citat som bara betyder något för mig men inte någon annan låter jag bli. Citat är för töntar. Det vet ju alla.


Det åskade

Jag satt framför tv:n (det låter så primitivt...) och såg på något skrämmande Mtv-program när jag hörde ett dovt muller rulla in genom fönsterglipan. Äntligen, tänkte jag. Solen lyste fortfarande och eftersom jag inte har någon balkong tänkte jag att jag skulle få användning för min långa regnrock jag investerat i för ett tag sedan. På med den och badtofflor (eftersom de är smidigast i sommarregn) och ut.

Det var alldeles stilla i luften. Jag kunde till och med höra en mås vingslag i luften. Jag gick till pulkabacken (som är pulkabacke på vintern) och såg ett åskväder söderut bakom det skogsbeklädda berget (nej, jag bor inte i en fantasyroman, även om det låter så) och ett norrut. Åtminstone är det vad jag tror är ungefär norr och söder. Det mullrade från båda håll och blixtrade ibland i det norra ovädret. Det hade regnat precis innan jag gått ut och solen som lyste in från väster gjorde gräset guldskimrande. I kontrast till de svarta moln jag hade omkring mig var molnen långt där borta guldskimrande i vitt och ljuset var så ljust. Det var så obeskrivligt vackert att jag inte skall förstöra den stunden mer genom att försöka återberätta den. Inget gör den rättvisa.

Mot de mörka molnen ovanför mitt hur lekte en svala.

Dessutom

Fisken är totalt sönderkokt. Jag har bränt mig på tungan femtielva gånger. Jag fick räkna om kassan tre gånger på jobbet. Jag skulle ha städat idag och jag är ensam som ett ingenting i ett ingenting i kväll. Och jag skall jobba imorn.

Denna långa fredag

När jag cyklade hem från jobbet idag såg jag en fågel. "Vilken konstig mås..." tänkte jag. Så såg jag att det var en häger.

En kvart senare såg jag en svala som flög i vinden precis som jag gjorde i min dröm i natt. Det var roligt att se hur den använde vinden till att flyga i våghalsiga snirklingar. En extremsvala var det nog.

När jag cyklade upp för kungsgatan var det en tyken liten ungjävel som tydligen hade något att kommentera angående min cykel. Jag såg surt på honom och koncentrerade mig på att inte vilja köra på honom i stället. Folk i allmänhet är idioter.

Så har jag kommit hem och nu håller jag på att laga mat. Pers fiskgryta. Har bara en sak att säga om fisk: varförihelveteskalldenvarafrystiettjävlatrassel?! Dessutom är ju hälften vatten. Nu är det i alla fall bara räkorna kvar som skall i.

Förut var döden (han nämnde själv att han kunde kallas så på bloggen så därför får han heta så) och handlade, men inte av mig utan av min kollega U! Kottar och pannkakor! Vad var det för fel på min kassa och min expertexpediering mån tro? Som kronan på verket tror jag han har blivit beroende av glass.

Vad händer om döden börjar äta glass hela dagarna och glömma bort sina sysslor och åligganden?

Huslighet

Idag gick jag upp klockan åtta, men jag är inte ledig. Förmodligen blir ingen städning gjord idag heller. Ikväll när jag kommer hem skall jag laga mat i alla fall. Pers fiskgryta. Är lite stolt över att jag försöker lära mig hur man är huslig.

Tänkte se hur mycket engar jag har på kontot denna morgon också. Pengarna skall räcka till en danmarksresa nu också. Bara brudar!

Nu skall jag gå och göra något husligt.

Något gjort

Jag var hos mormor och åt middag och sen var jag och frossade räkor på stan. Nu sitter jag och försöker komponera ett sms. Försöker få inspiration från Coldplay och den melankoli de sjunger ut. (Tar en sur ahlgrensbil och känner hur mätt jag är av de monstruösa mängder räkor jag smockat i mig).


And I could write a song
A hundred miles long
Well, that's where I belong
And you belong with me

The streets you're walking on
A thousand houses long
Well, that's where I belong
And you belong with me

Oh what good is it to live
With nothing left to give
Forget but not forgive
Not loving all you see

Are the streets you're walking on
A thousand houses long
Well that's where I belong
And you belong with me
Not swallowed in the sea

You belong with me
Not swallowed in the sea
Yeah, you belong with me
Not swallowed in the sea


Jag vill bara gå och lägga mig. Det händer ju ingenting ändå. Så går det när man går ur sängen för sent. Då blir inget gjort. Inget som borde bli gjort blir gjort, men sånt som inte borde blir gjort blir gjort. Men då är i alla fall något gjort.


Inget gjort än

Förutom att det blåste kallt i vinden och att det blev ännu kallare när solen gick i moln och att marken var knölig så jag fick on i ryggen var det väldigt skönt att ligga i solen en stund. Sen blev jag akut hungrig och gick in och åt och såg på det extremt spännande programmet som handlade om Miss USA, Miss Teen USA och Miss Universe när de bodde i samma lägenhet under ett år.

Nu har jag fyrtio minuter på mig att duscha och se snygg ut och ta mig till mormor och morfar.

Fick just en släng av depression.

Inget gjort

Jag väcktes i morse klockan nio av att grannens lilla dotter stod ute på balkongen och gallskrek. Jag ville bara somna om, och så gjorde jag det. Problemet var att när jag vaknade nästa gång var klockan halv elva. Hela dagen blev därmed förstörd eftersom enligt regeln får man inget gjort om man går uppefter åtta på lediga dagar, så idag kommer jag alltså inte få någonting gjort. Dessutom får jag ont i huvudet om jag sover för länge.

Igår skulle jag ha gjort fiskgryta, men det blev inte heller gjort, då tänkte jag att jag kan göra det idag, men eftersom jag sov så länge idag så kommer det ju som sagt inte bli gjort. Jag tänkte också att jag skulle åkt ner till stranden och solat och läst, men förmodligen blir inte heller det gjort. Jag får väl nöja mig med att gå ut på gården och lägga mig på min filt och sola istället. Åker jag iväg på min rostiga räser blir jag bara stressad för jag skall iväg vid fyra och sen iväg vid sju.

Frukosten har jag i alla fall gjort och gått upp har jag (uppenbarligen) gjort. Just nu steker solen mina orkidéer och det ser allmänt ut som fan i min lilla lägenhet. Jag fattar inte hur man håller det städat... man kan ju inte gå omkring och städa varje dag? Inte på sommaren i alla fall. Under tentaperioderna på terminerna däremot skulle jag nog kunna städa tre gånger om dagen. Men såna perioder slipper jag gärna när jag är ledig. Så städandet får jag nog inte gjort idag heller.

För övrigt är det svårare att vara bitter när jag är ledig. Kanske det beror på att jag mår bättre så lagen om alltings djävulskap inte når mig. Tråkigt för er - skönt för mig. Men oroa er inte för snart kommer vintern. Då är den bittra själen i bloggen (och mig) tillbaka.

Buss och kran
Julegran

Kommentarer?

Vad är det här? Jag tycker inte detta är några särskilt vettiga kommentarer, det är bara reklamskit alltihop! Ni som skickar sådant är idioter OCH JAG VILL INTE HA DET PÅ MIN BLOGG!


M a m m a . J e s s i c a
 ([email protected]) om V of D:


God Morgon!
Sovit gott? :)
Allt bra annars?

(Ursäkta för reklamen, men jag har en bloggdesignutlottning, om du är intresserad)


Denise
om V of D:

Vilken av Lindsays filmer gillar du mest? :)
http://naztysbunny.blogg.se/2008/july/lindsay-lohans-basta-film.html


Jävla publicitetsskit! Jag blir så arg på er! Och Lindsay Lohan är en knarkande idiot utan hjärna! Men det kan jag ta upp i nästa inlägg.


Döden

- Vem är du?
- Jag är döden.
- Har du kommit för att hämta mig?
- Ja har länge vandrat vid din sida.

Jag funderar på om jag skall ta bilen til jobbet idag. Skall till stan först och köpa.. plåster på apoteket först så det känns liite besvärligt ändå (parkera, lägga på pengar, blablabla, och sen köra iväg igen), men så slipper jag att känna mig som en utmattad sunkboll när jag kommer hem också. Dock är det ju så att känner man sig som en utmattad sunkboll har man oftast rört på sig. Och det är ju nyttigt. Fast jag cyklade ju igår. I motvind som vanligt. 

På torsdag skall jag frossa räkor med mina favoriträkätarpolers: Marie och Elin. Då blir det grejer! Hoppas dock att det vid baren står personer ur en annan kategori än vad det gjorde förra gången. Hm.

Sommaren är ful i år igen. Kunde man förvänta sig något annat? Tveksamt. Särskilt inte när man förväntar sig att det skall bli en fin sommar för att det var en sådan usel en förra året. Det värsta är när man tänker sig hur det skall bli, med andra ord drömmer. Då tror man, om än undermedvetet (och särdeles naivt), att det faktiskt kommer bli så bra som man tänker, även om man försöker vifta bort det i sitt medvetna plan.

Jag tar nog cykeln till jobbet. Behöver cykla.

V of D

Geraldine: What's worse than not selling any tickets?!
Owen Newitt: Well selling one ticket. ...but selling it to a serial killer.
Jim: No, no, no, no, that's right. Who comes on stage, and slits all our throats, and leaves us all lying in a great pool of blood!

Ofullständig dag

Jag sitter här och försöker reflektera över dagen som flyter förbi medan jag skriver. Idag tänkte jag dammsuga, dammtorka, gå ner och handla, hämta cykeln, lämna saker hos mamma och baka. Hittills har jag lagt lite saker i tvätten, bäddat, ätit middag och plockat undan saker som låg överallt.

Igår skulle jag skrivit ett långt inlägg, men då strejkade datorn och låste sig så det blev inget med det. Hoppas att en del är nödsparat.

Min tv står på. Trean har köpt något amerikanskt program som heter Crowned. En skönhetstävling. Vad som är intressant är att man inte ens behöver vara speciellt skön eller vacker över huvud taget och utröstningen är nog den mest sentimentala, löjliga skiten jag någonsin sett. Alla deltagare gråter när förlorarna lämnar scenen och när banden klipps låter det som ett svärd dras. Döda mig...

Ikväll händer det inget heller.

I förrgår

- Blev det pengar över?! Då räcker det ju till sprit också!
- Ja, det är ju det viktigaste, drar jag till med.
- Ja! Det är rätt inställning! ...och så klagar de på ungdomen. Ni är ju jättekäcka!