Alla skall ju vara så förbannat, jävla söta hela tiden

Så är det inte i många andra länder, att folk hela tiden skall se ut precis som de gör på tv - hårdsminkade till oigenkännlighet för att de starka strålkastarna inte skall få dem att lysa som energisparande glödlampor i kamerorna, men snälla människor - ni är inte med i tv.

På tal om lysande vit... - brun utan sol. Ursäkta mig men det måste vara den värsta fällan som någonsin har uppfunnits i "skönhets"-väg på vår jord (bortsett från arseniken man gjorde sig vit med för några hundra år sedan). Halva min skola är ju orangea i ansiktena. Orange utan sol. Det ser verkligen fruktansvärt ut, och vad värre är - tror de verkligen själva att det är snyggt? Jojjomen!

Det är en tjej på min skola som ser ut som en barbiedocka med blonderat hår och stora, stora ögon med en massa, massa svart omkring dem. Över hälften har på sig så kallade festlinnen till vardags, det vill säga de som har urringning till strax under (och mellan) brösten. Jag tycker ärligt talat att det är lite tragiskt. Kan man inte bara se ut så som man faktiskt gör? Man behöver inte vara ful för det, och om man nu är så ful så kan man ju få vara det, för är man en normal person så förvandlas man genast till en fin person. Dumhuvuden är fula.

Så kan man inte bara vara så ful som man är egentligen? Måste man göra sig ännu fulare?

Dumma, dumma i-landsinvånare.

Shakespeares sonetter, Bohusläningens uddevalladel, Kulturens Värld, Jonathan Strange & Mr Norell, Pandarapporten

Bord och stolar höll på att försvinna under högar med papper. Halvfärdiga kapitel av hans bok fanns lite varstans i huset och i salongen hade han till och med börjat föra anteckningar på tapeten.

Ur Jonathan Strange and Mr Norell av Susanna Clarke (s. 540)

Detta är ett problem jag aldrig kommer att ha, som det ser ut i nuläget, att jag skulle bli tvungen att föra anteckningar på min tapet. Jag har nämligen en viss svaghet för böcker, där inräknat skrivböcker som var och en alla har sin egenartade charm. För närvarande har jag kanske fem-tio stycken oskrivna anteckningsböcker och över tio kollegieblock.

När jag håller i en oskriven anteckningsbok känner jag mig alltid fruktansvärt inspirerad att skriva, men så fort jag sätter mig för att äntligen skriva det första ordet på dess obefläckade blad vet jag inte vad jag skall skriva, trots min inspiration. Det är ett underligt, men ofta förekommande fenomen i mitt huvud.

Jag har suttit och läst hela morgonen, först i Shakespeares sonetter, sen i dagens tidning - Uddevalladelen, efter detta i Kulturens värld om konstmuseet Louisiana i Danmark samt om operahuset, sedan i min bok - Jonathan Strange & Mr Norell som jag har förövrigt hyser förhoppningar om snart skall vara utläst, och slutligen pandarapporten vilken jag får på mejlen lite då och då eftersom jag är pandafadder och donerar hundra kronor i månaden till
Världsnaturfondens pandabevarande verksamheter. 

www.wwf.se/pandafadder

Harry Potter kommer ut i FSC-certifierat papper i USA, läste jag till exempel i pandarapporten i morse. Med det menas att träet, vilket papperet tillverkats av, är godkänt av Rainforest Alliance vilka skyddar regnskogen från att skövlas etc.

Nu skall jag fortsätta med min icke FSC-certifierade bok, Jonathan Strange & Mr Norell och kanske äta något nyttigt, som typ.. inte choklad.

Harry sover.

Puckad undersökning

Jag har nu gjort ett antal tester och har fått veta att mitt elfname är Baby Snow Bunnie eller något sånt, låter lite som ett namn på en kass strippa eller liknande. Om jag vore en tårta skulle jag vara en chokladtårta och om jag var en donut skulle jag var en caramel crunch donut.

Underbart, nu vet jag det!

http://www.blogthings.com/whatdonutareyouquiz/

Friends

As pretty as a song
A song could ever be
Like Christmas on a river
Without a boat or Christmas tree
This afternoon with you was something like a letter
The kind that someone writes but never sends
And when you look at me
You remind me that someday it's gonna end
And when you pass on
I bet you miss your friends

As simple as a breeze
Tugging hard upon the sails
I´ve been moving through these streets forever
From Istanbul to Amsterdam
This afternoon with you was something like a letter
The kind that someone writes but never sends
And when you look at me
You remind me that someday it's gonna end
And when you pass on
God, I bet you miss your friends

As pretty as a song
A song could ever be
Like Christmas on a river
Without a boat or Christmas tree
This afternoon with you was something like a letter
The kind that someone writes but never sends
And when you look at me
You remind me that someday it's gonna end
And when you pass on
God, I bet you miss your friends
Miss your friends
God, I bet you miss your friends


Ryan Adams


Emavi. (lat. =jag handlade)

Jag är inte helt hundra procent säker på den latinska rubriken, dock har jag en teori om att emo är samma verbtyp som amo vilket böjs på detta sätt.

Jag handlade alltså idag, en kjol och en tröja och jag måste göra reklam för en affär som skulle kunna råna mig på alla pengar jag får varje månad - Indiska. Jag kan gå in i den affären (det är den enda affären, jag avskyr annars att gå för länge i affärer) och plocka på mig grejer bara när jag är på genomfart.

Det är en salig röra på skrivbordet framför mig, saker ligger högt och lågt och jag trivs inte i det. Jag såg arvingarna när jag var och handlade idag, de var mina idoler när jag var liten. Den första skiva jag fick var en av dem. Idag är de femton år och fortfarande lika dåliga.

Jag vill göra något. Något lugnt. Se på film.


Dagen efter fredag

Imorse var det nära att jag sa till fåglarna att kvittra lite tystare, och jag blev nästan arg på en tant som cyklade genom norra kyrkogården på väg till stan. Några fluminfall. Jag skällde dock inte på tanten på något sätt utan blev svenskt och tyst arg. Just nu funderar jag på att duscha och fräscha till mig lite när jag nu jag var ute på krogen igår. Sophia kom inte, fyfyfy, vi blev besvikna, men life must go on ändå. Och ingen ville helt plötsligt dansa.

Om ni av en händelse tittar på klockslaget för publicering så kanske ni tycker att det är tidigt, men detta är inte tiden då jag gick upp, den tiden är sju. Nej, jag har inte så ont av bakfyllor och dylikt. Dock känner jag en tendens till dagenefterhuvudvärk nu i skrivandets stund.

Jag tror jag går och duschar.

Venus, Jorden, Mars

Det har gått en kvart och jag har fortfarande inte gått på klädjakt. Jag blev helt plötsligt så trött. Latmask.

Jag spelade patiens igen. Är jag spelgalen?

Venus, Jorden, Mars
Män kommer från Mars
Kvinnor från Venus

Är jorden hermafrodit?

Påtorsdagätsdetärtsoppapålördaärdetfestmenfredagärändå dendagensomkännsbäst....

Det är dagen för den sista uppgiften som var klar i skolan. Hur tråkigt det än må låta så är jag överraskad över mina betyg och jag är hittills mer än nöjdnöjd. Men nog om det, ikväll är det kalas! Kalas med kultur!

Nu får jag sluta. Det är inte roligt att läsa glada bloggar, det är fjortisaktigt med glada bloggar. I alla fall har glada bloggar en tendens att bli fjortisaktiga, och det är en sorglig sanning. Topsy Kaiser låter ur mina svaga laptophögtalare, det är en låt av The Ark som inte är så väldigt känd och den är bra och jag älskar den. Det enda som är fel är högtalarna som inte vill ge låten den svåruppnådda rättvisa jag kräver att den skall få.

Nu har jag varit sunkig ett tag och jag tror att jag skall söka efter kläder till ikväll. Kläder är något som det råder brist på här hos mig. Jag är kass på att ha ett stort lager med uppdaterade kläder. Oj, vad synd det är om mig, dagens i-landsproblem.

Skärpning!


Denna del av dagen 2

Så sitter man här och skriver om hur helvetet skildrats inom målerikonsten genom tiderna. Det är sista uppgiften jag har på gymnasiet. Det känns lite skrämmande, universitetet verkar så stort och svårt och allvarligt och... vetenskapligt. Vetenskap är dåligt. Den säger bara att "så är det, för det har vi som kan kommit fram till" och så är det så. Men det kan ju inte vi veta. Där håller jag på empirismen, en filosofisk inriktning som säger att det man inte ser eller upplever själv i nuet kan man inte veta något om. (Hur låter det när ett träd faller i Sibirien?)

Jag höll föredrag om vår Hringferð på Island förut. ...eller, jag läste högt ur vår lovordade rapport vilken återger hela islandsresan i text. Skildringen av allas vår Jans exalterade utfall när han såg en sopsorteringsstation. Men det är något jag inte behöver dra igen tror jag. Halva Sverige kommer redan att få reda på det då vi skall skicka ut denna till alla som gett oss bidrag och alla rektorer på skolan.

Nu har jag ätit vällsmat och sitter återigen och funderar på en sak. Skall jag måla naglarna? Jag är ganska kass på det eftersom jag aldrig gör det så det kommer att bli fult. Dock hindrar det mig från att bita på naglarna. ...och det är ju bra.

Nu tänker jag surfa in på Uddevalla Gymnasieskolas hemsida och fundera över mina betyg.

Uppenbarelseboken 20:14-15

14. Och döden och dödsriket kastades i
den brinnande sjön. Detta är den andra
döden, den brinnande döden. 15. Och var
och en som inte fanns uppskriven i livets
bok kastades i den brinnande sjön.


Denna del av dagen 1

Precis när jag skulle avsluta ett kapitel ur min aldrigslutande bok blev det strömavbrott i biblioteket. Allt blev mörkt och till synes alla blev exalterade över att det hände något spännande utom jag och Therese som blev irriterade för att vi inte kunde göra klart svenskan repektive läsa ut kapitlet ordentligt.

Igår kom Eyrun, min isländska utbytesstudent. Vi är olika men man dör inte för det. Nu låter det som att det är väldigt hemskt att ha henne hemma hos sig men så är det inte riktigt helt och fullt kanske.

Naglarna är lackade med nagel. Så kan man inte säga. Jag har nagellack på mina naglar. Det vill säga den obortbitna delen är nagellackade. Nagellackade kan man väl säga? Det känns hur som helst ganska konstigt och jag börjar undra om jag någonsin kommer sluta bita på naglarna under min livstid här i denna värld.

Jag funderar på om jag skall vara så rolig att jag skall lyssna på musik och lägga patiens. Dock kände jag när jag skrev detta vilken sorgligt tragisk människa jag egentligen är, som till och med funderar på om jag skall lägga patiens. Kära någon...


Nu skall jag lyssna på musik och lägga patiens.


Ovetande är lycklig

Vad känner journalisten som skriver det här? Explosion i Turkiet - minst fem döda ...eller vad känner den som läser? ..du som läser? Ingenting. Vi känner ingenting.

Hade vi sett det på en spelfilm hade vi, eller i alla fall jag, gråtit ihjäl. Varför är man egentligen en känslokall idiot om man säger att man faktiskt ärligt talat inte bryr sig så mycket om situationen i Turkiet, Libanon, Afganistan eller vad det nu kan vara för något land? För oss i Sverige är det bara en artikel och inte så mycket mer. Vi kan inte förstå något av en artikel, vi kan aldrig förstå något.

Det låter hemskt när jag läser vad jag skrivit, men jag kan inte annat än hålla fast vid det. Jag fylls bara av en sådan känsla av hur meningslöst allt är, så löjligt, så fruktansvärt, fruktansvärt korkat. Egentligen är det bara att sluta och jobba utifrån situationen man står i. Det blir bra bara vi delar med oss och hjälper varandra. Bara vi tycker om varandra, i alla fall lite grand.

Det är klart det är hemskt när folk dör, men vi kan nog inte riktigt förstå vidden av det hemska förrän vi har samma situation här. Därför får vi hoppas att vi aldrig kommer att först något av det.

Ovetande är lycklig.

Denna underliga dag

Idag har det vart en i sanning underlig dag. Imorgon skall vi göra en banderoll på religionen. Till studenten.

Eftersom alla andra som skall ta studenten skriver om sin student kan ju jag också ägna ett inlägg till att skriva om kvalen jag går igenom inför min student. Egentligen ser jag fram emot studentveckan, det sägs att den skall vara något att minnas och väldigt rolig och det har jag gått på. Dyr dock. Men det kan man väl leva med.

Jag tycker inte om såna där sentimentala gråtsituationer, då gråter alltid jag. Jag grät till Monsters Inc. (Misse... Åååh, herregud...), jag grät till Lejonkungen..

Man är inte så stor när man tar studenten ändå.

Detta var mina kval, varsågod.

Dagens

Vad är det för sillnad på Gud och Bill Gates?
Jo, Gud vet att han inte är Bill Gates.

Claes Eriksson (in my heart)

Negativt intellekt (alltså att det mindre än existerar)

Jag kom på att publiceringen av Virginia Woolfs självmordsbrev kan te sig lite underlig då det i värsta fall kan verka som att jag har självmordstankar vilket naturligtvis inte är fallet. Anledningen till att jag la ut det var att jag tycker att det är ett väldigt fint avskedsbrev. Ni som har sett den filmatiserade versionen av timmarna har hört det läsas upp för er av Nicole kidman (Fantastiskt, helt fantastiskt).

Jag såg just en bild på två härliga, intelligenta tjejer på aftonbladet.se vid namn Natasha och Dominique. det var det mest skrattretande jag har sett. Min hjärna förtvinar av detta negativa intellekt. Jag har inget emot att de är så fula, för det är det tyvärr tillåtet för dem att vara, men att de är så dumma... Jag vill nästan begå självmord i alla fall.

Som mamma säger: "Ful får man vara, hur (jävla) ful man bara vill, men dum det får man (fanimig) inte vara."

Virginia Woolfs självmordsbrev

28 mars 1941
Tisdag

Käraste,
jag är säker på att jag håller på att bli galen igen: jag känner att vi inte kan gå igenom ännu en av dessa förfärliga perioder. Och jag kommer inte att bli bra den här gången. Jag börjar höra röster och kan inte samla tankarna. Därför gör jag det som jag tycker blir bäst. Du har skänkt mig största möjliga lycka. Du har på alla sätt varit allt som någon kunnat vara. Jag tror inte att två människor kunde ha varit lyckligare innan den här hemska sjukdomen kom. Jag orkar inte stå emot den längre, jag vet att jag gör livet outhärdligt för dig, att utan mig skulle du kunna arbeta. Och jag vet att du kommer att göra det. Du märker att jag inte ens kan skriva detta riktigt. Jag kan inte läsa. Det jag menar är att jag har dig att tacka för all lycka i mitt liv. Du har haft ett enastående tålamod med mig och varit ofattbart god. Jag ville bara säga det ? alla vet det. Om någon hade kunnat rädda mig så skulle det varit du. Allt är förbrukat för mig utom vissheten om din godhet. Jag kan inte längre fortsätta fördärva ditt liv.

Jag tror inte att två människor kunde ha varit lyckligare än vi har varit. V.

Filmcitat i pausen

Signora, between Austria and Italy, there is a section of the Alps called the Semmering. It is an impossibly steep, very high part of the mountains. They built a train track over these Alps to connect Vienna and Venice. They built these tracks even before there was a train in existence that could make the trip. They built it because they knew some day... the train would come.
:::
Signora. Please stop being so sad. If you continue like this, I will be forced to make love to you. And I've never been unfaithful to my wife


Ur Under the Tuscan sun


Och jag gjorde en kompromiss. Nu skall jag snart titta på Notting Hill. Jag brukar lyssna på goda råd. I alla fall ibland lite grand.


- You know what they say about men with big feet.
- No, I don't, actually. What's that?
- Big feet... large shoes.


Anna Scott och William, ur Notting Hill


Det är min favorit.

Ensam kväll med bloggande, lycklig film och pingvinpastiller

Det började regna idag precis när jag gick av tåget, ett lugnt regn. Dem gillar jag också.

Kaffebryggaren klickade, kaffet är klart. Idag tänker jag titta på film igen, fast själv och utan naturgodis och pizza. En ensam kväll med lite bloggande, lycklig film och pingvinpastiller (ni vet de där salta goda man inte kan äta så många av innan man tröttnar). Filmvalet står mellan Under Toscanas Sol och Notting Hill, lyckliga, smått romantiska filmer med en aning humor - sånt man behöver ibland.

Jag börjar bli hungrig. Undrar om det finns något i frysen? Hmm, tänker jag och äter ännu en tysk citronpastill som vid överdriven konsumtion kan ha en laxerande effekt, det är bäst jag kollar efter.

Angående regn

Jag tycker om när det regnar. Hela atmosfären blir så mysig och jag vill bara gå ut i prassliga och vissliga regnkläder med hunden eller kanske bara trampa i alla vattenpölar. De bästa regnen är sommarregnen när det är varmt på marken men svalt i regnet så man bara är varm under fötterna en liten stund och regnet blir varmt och sen blir det kallt. Fast efter det är det i och för sig för kallt och man fryser om fötterna. Regnen som kommer med åska är först varma, sen kommer kylan och allt blir kallt. Men jag älskar åskväder och jag tycker inte om dem mindre för att jag föddes under ett, snarast tvärtom.

Ibland får jag en sådan längtan till hösten när jag tänker på regn.

Little miss Sunshine, naturgodis och kebabpizza

Jag sitter i noppriga mjukisbyxor och mammas gamla friskis & svettiströja. Jag fryser och har ont i huvudet och jag har mått illa sedan jag vaknade. Typiska symtom på fenomenet "bakis". Som jag känner nu längtar jag inte till studenten. Men det var kul igår. Jag älskar att pussas med alla kulturare.

Ikväll är det mys på schemat. Mys är bra - hurra. Little Miss Sunshine och naturgodis och kebabpizza.

Ett fiffigt tips på morgonkvisten

Jag skulle bara vilja tipsa om en sak så här på morgonkvisten innan jag stressar till skolan. Det är så att jag råkade av en händelse fastna framför Tvshop precis när det gick ett inslag om en produkt de hade i sitt utbud, nämligen Urine Gone - ett speciellt utvecklat urinborttagningsmedel.

Nu behöver du inte längre använda en enda prdukt till allt! Varför inte ha en rengöringsprodukt till varje enskild fläcktyp? Fiffigt!

Skall man vara god mot andra eller mot sig själv?

Här har man offrat sig för sin släkting att skriva en två sidor lång recention av en film på engelska och så tappar man koncentrationen och inspirationen totalt. Jag har hållt på med den här uppsatsen hela dagen (från klockan halv sex) och nu är den två rader mer än en a4.

Vad har jag gett mig in på? Är det värt det?

Man måste betala tillbaka för de goda gärningar man fått.

Reflektion över dagen som gått - redan uttröttade människor varnas (innehåller klagomål och bitterheter)

Första lektionen var kreativt skrivande. Vi skulle läsa upp tre dikter vi tyckte om, men eftersom lagen om alltings jävlighet existerar (jag vet det) blev det bara en dikt. Vi skulle svara på elva frågor till varje dikt, men det gjorde jag helt i onödan.

Jag läste upp min dikt, Om Kriget i Vietnam av Sonnevi och tjötade lite om hur jag brukar tänka ibland. Så himla fint. Fröken tyckte att det var så roligt att alla hade hittat så olika dikter. De andras var inte bra.

("Jag tror det finns en dikt för alla, tror inte ni det?" Jo, mycket skit finns det ju tänkte jag).

Sen fick vi skriva själva och jag gick till skolbiblioteket och inte hämtade inspiration. Jag var för trött för det och på håltimman efter maten höll jag på att somna. Uttröttad efter att i tidningsrummet ha sovit i en fotölj omkramandes populär astronomi  begav jag mig mot filosofilektionen ovetandes om att jag skulle komma att känna mig som en idiot efter att ha vågat yttra mig som åskådare i en debatt. Yttra dig aldrig i diskussioner Amanda.

Efter denna underbara lektion var det alltså dags för drama, denna helveteskurs. Den är ingen höjdare och när man är på så fruktansvärt nedtråkat humör som jag var på då... Man kan ju inte vilja annat dö hela tiden man är där ungefär. Jag är ingen utåtriktad, glad som gillar att släppa loss, nej.

Det var tur att det var någon som fick mig på bättre humör efter vi hade slutat.

Pandelipand och en massa hjärtan

Blåsig läsaomsekt- och ätdag

Väldans vad det blåser idag, det är som om någonting har skrämt luften. Jag höll på att ramla ned från ett berg på grund av den.

Här sitter jag och undviker skolarbete. Egentligen är det nästan inget att tala om, men det måste göras ändå. Så brukar det i alla fall vara. Att saker måste göras fast man undviker dem alltså.. Egentligen behöver jag bara googla omkring lite på sekter så kanske är det inte så betungande som jag känner att det är.

Här har jag suttit nu i en halvtimme och det enda jag fått ur mig är detta, en ganska torftig text.

(Här dröjer det en kvart).

Nä, jag tror jag får göra något vettigt med mitt liv nu. Äta något eller nåt.


Ett banalt inlägg om sekter

Alla dessa sekter, all denna förkasting av sekter. Det kanske inte är så väldigt roligt för alla att vara insyltade i någon sekt, men vissa som tillhör en sekt tycker att de känner sig hemma i den. Det är bara det att dem hör man aldrig om i media. Något som är ganska självklart eftersom västvärldens befolkning törstar efter skandaler och något att förkasta och ta avstånd ifrån.

På föreningen FRI:s hemsida kan man läsa om ett antal olika sekter som de "befriar" människor ifrån. Det är väldigt partiska artiklar man kan läsa på sidan, inte att undra på med tanke på vilken uppfattning de måste ha om sekter efter att bara pratat med de som inte trivs.

Jag tänkte inte att detta skulle bli någon debattartikel, men jag vill bara säga det att det är klart att det inte är bra med sådana rörelser som förföljer människor, manipulerar dem och som stöter ut och ignorerar folk som går ur dem, men för vissa människor är det rätt att vara med i en sådan, de har hittat hem och det är inget fel med att finna sig själv bara man mår bra.

Vilket banalt blogginlägg. Jag hatar det redan.

Angående penisar och självförtroende

Jag har just sett ett program på kanal fem, jag vet inte varför jag tittade på det, jag brukar ju knappt titta på tv över huvud taget, men nu gjorde jag hur som helst det. Mamma och jag satt och zappade.

Iallafall: killar ute i Sverige, om ni har komplex för er membrum vitale: operera er inte - det är äckligt och ni är säkert så fina som ni är. Jag såg på en man i det programmet med en penis han hade opererat till och från under, jag tror det var sex år. Fy farao. Alltså, själva... eller ja.. Säg såhär: man såg inte skillnad på vad som var vilket av de två komponenterna i hans könsorgan om man bortsåg från vad som var överst och vad som var underst. Det var ett monster, det var ungefär samma strolek som på en... tja, omkretsen var väl lite mindre än en cd-skiva. Usch. Den var som en konvex tallrik ovanifrån.

Jag måste jobba på att förtränga det där.

Om man trampar på ett russin

Om man trampar på ett russin,
ser det ut som, en i och för sig väldigt liten
men ändå mycket välanvänd toffla.
Eller också en förkolnad,
eller vidbränd, och i och för sig väldigt liten, men synnerligen oätbar våffla.
Eller också ser det ut som, en besviken, och i och för sig väldigt liten
men ändå ganska tillplattad snäcka.
Eller också en förenklad
för muslimer, och i och för sig väldigt liten
men krångligare karta av Mekka.

Om man trampar på ett russin
ser det ur som, en i och för sig väldigt liten
men vanligare bit av en takpapp
Eller också en besudlad
och begagnad, och i och för sig väldigt liten
men ändå ganska klumpig sorts haklapp.
Eller också en förvildad,
lustigt stukad, och i och för sig väldigt liten
men otvetydigt konstnärlig basker.
Eller också blott det ena
av ett gammalt, och i och för sig väldigt litet
men oskiljaktigt par av damasker.

Om man trampar på ett russin
ser det ut som en, i och för sig väldigt liten
men ovilkorligt nersmutsad tvålbit.
Eller också ser det ut som
en glaserad, och i och för sig väldigt liten
men utan tvekan värdefull skålbit.
Eller också som en extra
slarvigt avklädd, och i och för sig väldigt liten
men svart och kvinnlig småsexig strumpa.
Eller också som en äldre,
mycket mogen, och i och för sig väldigt liten
men tveklöst allt för hårt solad rumpa.

Om man trampar på ett russin
kan det likna, i och för sig väldig mycket,
ja blott exemplen här är ett dussin.
Därför tänk på att ett russin
som blir trampat, finns i och för sig alltid kvar, men
ser aldrig mera ut som ett russin.


Claes Eriksson


En lightcynikers förkastande av en discojulgran vilken deltog i Eurovision Song Contest igår kväll

Idag är det söndag och i morse var jag ute på landet. Vi åkte in til stan tidigt för det var dåligt väder och nu har det spruckit upp och solen lyser. Jag måste ut innan jag får ångest men så är ju iPoden lite borta. Närmare bestämt antingen på en buss eller i händerna på någon annan som tyckte att "ooh, ja, äntligen! En iPod med någon annans namn på och med ägarens till namnet stad under. Precis vad jag alltid velat ha". Det troligaste skulle vara det senare altertivet om man frågar mig.

Idiot.

Jag lyssnar på The Ark. Jag hatar den enfaldiga dumskallen som klädde ut sig till discojulgran och jag hatar den så kallade lesbiska kampsången. Med risk för att vara ytlig så tycker jag inte att man skall kunna vinna på hur ful man ser ut (discojulgranen främst av allt) i en musiktävling. Vilken otroligt idiotisk "sång" och vilket oerhört, förskräckligt skrattretande framträdande - absurt och förfärligt. Skall man skratta eller gråta? Inget av det är värt det.
(Det känns som kasjbfdkwdhfblkshblahsbfjhsdjhvoieryieuyrnmvbmncxbvlkdjfkjdhg).

Men det har blivit en östtävling och jag tycker den kan stanna där nu. Det är väl så att länderna som inte är i norden, England eller Irland inte har så mycket gemensamt med varandra vilket däremot restan av alla länder har. ...som förövrigt ligger lite österut.

Skittävling.

Nu skall jag välja ut tre dikter jag skall läsa upp imorn. Bättre läxa än det får man leta efter. Jag älskar lyrik. Lyrisk över lyrik, trallaa.

Gollum´s song

Where once was light, now darkness falls.
Where once was love, love is no more.
Don't say goodbye.
Don't say I didn't try.

These tears we cry,
Are falling rain
For all the lies you told us,
The hurt, the blame.
And we will wait
To be so alone.
We are lost,
We can never go home.

So in the end,
I'll be what I will be,
No loyal friend,
Was ever there for me.
Now we say goodbye,
We say you didn't try.

These tears you cry,
Have come too late.
Take back the lies,
The hurt, the blame.
And you will wake
When you face the end alone.
You are lost,
You can never go home.

You are lost

Fran Walsh, Howard Shore

Som potatismos utan mos

Jag vill lyssna på världens sorgligaste sång och jag vet inte varför. För numera är jag glad. Ett par grejer skulle jag vilja ändra på. Ett par konstiga grejer och en stor grej.

Jag brukar ha ett ljus tänt när jag sitter vid min sekretär. Det eldar upp vissa saker och det är fint. Gammalt damm till exempel. Gammalt damm kan man lika gärna elda upp. Det är ingenting jag vill samla på iallafall. Vissa går omkring med stora högar av damm på sina huvuden och de kan inte blåsa bort dem.

Ibland känner man sig som potatismos utan mos, Ungefär som peppar, salt mjölk och osmält smör. Liksom klafsig och för stark för sin sammansättning. Eller kanske bara som att det saknas något. När potatismoset saknar sitt mos är det utan tvekan något ganska avgörande för att det skall vara just potatismos det handlar om.

Imorgon skall jag jobba, sen skall jag ut till landet. Mitt land.

Minuten tar sextio korta steg...

MInuten tar sextio korta steg och börjar på nytt.
Sextio steg, sextio steg, timme efter timme
och dygn efter dygn.
En fånge som ständigt flyr och flyr,
men ändå alltid finns där

Du hinner gå ungefär ett stenkasts längd.
Du hinner dricka ett stort glas mjölk
och andas emellan.
Du hinner läsa en halv sida och kanske skriva
ditt namn inunder.
På en minut

Ett skott kan avlossas, nå sitt mål och döda.
Ett barn kan avlas utan att ändå bära spår av slarv.
En gruva kan rasa igen och två bilar
kan köra in i varandra.
På en minut

En kyss kan sträckas ut på en minut
utan att förlora sin friskhet.
En minut kan hejda ditt hjärta
eller tömma ut ditt blod.
Formeln som förintar världen kan skrivas ned
på en minut.


Artur Lundkvist

Jag har bestämt mig

Hej.

Jag har bestämt mig för att om ni/du, vördade läsare, kan läsa vad jag skriver när jag bara svamlar, kan ni läsa vad jag skriver när jag hittar på också.

Därför har jag alldeles nyss publicerat en liten... fiktivitet.

Tack.

En skalbagges problem

Skalbaggen som gömde sig under den lilla anspråkslösa buskens svalkande skugga tänkte att det faktiskt var en riktigt fin och praktisk buske den satt under. Därpå beklagade den sig över att den aldrig skulle kunna ta den med sig hem när den nu var så otymplig och skulle ta upp hela hemmets rymd med sina spretiga grenar.


Om man tittade på busken en stund skulle man upptäcka att den faktiskt påminde om någon sorts korall lite grann, den var bara lite buskaktigare än en korall och mer buskfärgad? och kanske lite torrare också för den delen. Efter ännu närmare eftertanke påminde den inte alls om en korall utan såg mest ut som en liten buske brukar göra, inte alls särskilt speciell. Men det visste skalbaggen inget om, den gömde sig bara för det stora hemska ljuset uppe i himlen. Det var ytterst farligt och kunde bränna sönder dess fina vingar lika lätt som torra höstlöv brinner upp under ett förstoringsglas.

Solen gick väldigt sällan i moln just den dagen, just där den befann sig, värmen och solen var skoningslös och några höstar kom det visst aldrig nuförtiden. Den grävde sig en gång i sanden under busken och lade sig för att sova bland rötterna tills natten och svalkan smög sig fram.


På ett kafé i öknen

En KreSkriuppgift eter en målning - Café Greco. Fri inspiration

De som ännu inte kommit innanför skiljeväggen mellan entrén och kaféutrymmet står med sina anonyma ansikten och tittar nyfiket in i lokalen efter ett ledigt bord. De ser inget bord, dock finns det ett i ett hörn, intill den vägg de har vid sin högra axel och som därför är osynligt när de inte vrider huvudet i de nittio grader som krävs för att bordet skall upptäckas. Det går dem bara obemärkt förbi. Det bordet får stå ensamt oftare än alla andra, men så finns det alltid ett svart får.  

Detta kafé är ett sådant där alla samlas, alla ifrån grekiska filosofer till fisförnäma damer. Till höger om mig sitter två mycket kärvänliga väninnor, vinet för dem än närmare varandra och de pratar knappa centimetern ifrån varandras ansikten. Deras fnitter skär i öronen på mig, den enfaldens plåga. Kyparen tränger sig till synes obesvärat emellan bord, stolar och människofötter. Han viftar lite högdraget på sin fracksvans och bär brickan värdigt genom rummet mot ett okänt bord. Han liksom alla andra undviker att titta på den bleka och bittra engelsmannen som inte rört sin bulle på tre dagar, bara den grekiske filosofen tittar halvt förstulet på honom.  

Precis vid entréingången snett under bysten på väggen sitter en annan blek man, men han har suttit där i drygt 210 år. Han börjar bli lite rynkig nu faktiskt. Anledningen till att han sitter kvar är att han inte fått sitt kaffe än. Han vägrar gå därifrån utan det, men i själva verket har han redan fått det, han har bara glömt att han redan druckit upp det. På senare år har han blivit ganska kinkig och väldigt lättuppretad. Kvinnan bredvid honom betraktar honom förskräckt, ty han har just avlagt en dräpande kommentar om de två kvinnornas otvungna förhållande till varandra. 

Utanför dörrarna har världen sin gång, men det är något jag inte känner till, världen utanför caféet är inte målad. Det är en värld som, lik en öken flyttar på sina sanddyner och stenblock, kan förändras över en dag eller en timme. Gäster som nyss anlänt ser lite obekväma ut innan de blivit uppvärmda av atmosfären. Till en början kan man tycka att den känns lite kladdig, som om bakverken delats upp i sina molekyler och klistrar sig fast i hyn, omkring sörplar människor ogenerat sitt kaffe och den som skrattar gällast vinner uppmärksamheten. 

Jag har blicken riktad mot två flickor rakt framför mig. Det har jag alltid haft. Flickorna drar omedvetet, utan att behöva skratta gällt, till sig mångas, av dem obemärkta, uppmärksamhet. Det är en sällsynt konst att behärska och man vet aldrig att man äger den. Många som träffas av den väljer att ignorera den, ty det är en egenskap som inte längre värdesätts så högt som den borde. Men vad vore denna egenskap om den inte var ovanlig? 

De två flickorna har suttit där mycket länge, och jag har suttit här mycket länge. Så länge jag har suttit här har jag betraktat dem och lika länge som jag har suttit här har de suttit mitt i mitt blickfång. Mannen vid entréingången snett under bysten på väggen satt här innan målningen ens skapats. Här sitter vi alla frysta, ända tills någon inte vill se oss längre, och bränner oss.

Varför jag skriver

Jag har funderat lite på varför jag skriver här på min blogg. Egentligen skriver jag inte för någon annan än mig själv och antagligen är det sorgligt ointressant för dig som läser, om du ens läser, att läsa detta, för det handlar ju inte om någonting alls.

Kanske vill jag att en förläggare skall upptäcka mig och se hur fruktansvärt bra jag är på att skriva, men det vore som att försöka få HItler att leta efter en nål i en höstack på Tysklands nationaldag. ...om man får uttrycka sig lite halvvulgärt. Det vill jag nog inte, för det vet jag ju inte kommer hända. Vilken bisarr tanke.


Egentligen vill jag nog bara sitta här på nätet och sticka ut bland alla bloggar utan att någon läser vad jag skriver. Det är bara det at jag inte sticker ut utan precis som alla andra skriver om mig själv och säkert lika dåligt (eller bra) som vem som helst.

Håhå, jaja... Det är väl bara att sluta fundera och fortsätta skriva. Ni får skylla er själva, ni tre som läser.

(Dessutom hatar jag folk som klagar på sig själva, men det gör jag lika mycket själv som alla andra det med. Jag heter nästan dubbelmoral).


Om något osannolikt kan inträffa

Jag har skrivit klart novellen inför imorn, hurraa.
Nu måste jag börja plugga på en massa annat, trallaa.

Kanske skulle man lägga ut något man skrivit här? Fast det vågar jag nog inte. Men det skulle vara intressant om någon kommenterade det.. Jaja, hursomhelst: novellen som skall lämnas in imorn är klar.

Jag har inte citerat någonting på den senaste tiden, det kanske man skulle ge sig på att göra? Så kanske någon kan upptäcka något inom lyrik eller litteratur de tycker om och börja läsa något jag läst. Om något så osannolikt skulle kunna inträffa vill säga... Jag tycker i alla fall om lyrik.

Enya är bra.

Den postmoderna epoken

Jag var inte ute och gick i naturen idag,
jag tog mig genom terrängen
och sedan kom jag inte in i staden igen,
utan in i civilisationen.

Matmatmat. Omelett?

Visserligen skall man ju inte dricka te på sommaren utan på hösten, men nu gör jag det ändå. Lugnande örtte, egentligen skall man dricka det innan man skall lägga sig. Hur som helst så heter det kvällsro.

Jag fick ett anfall av nostalgi och skaffade en helgon som jag genast (efter fem minuter) tog bort igen. Så tråkigt var det. ..helt hjärndött. Communityn är helt enkelt bara tråkigt.

Jag har ont i ryggen och jag är hungrig. Matmatmat. Omelett? Tja, det låter gott.

Jag har en bilddagbok. Jag tänkte att jag skriver det här för då är det ingen risk att någon får reda på det.

abbeyroad

Denna, min eviga tillflyktsort. Jag undviker arbetet jag har framför mig, den vanligaste försvarsmekanismen i människans psyke sätter in - förträngning.

Om någon är intresserad av vad som händer just nu i en annan del av världen kan man klicka på denna länk:
http://www.abbeyroad.co.uk/virtual_visit/webcam/. De som syns gör det de gör just när du sitter framför datorn och glor.

Tänk på det, att de finns fler folk på den här jorden.

All I Want is You

Jag vet att jag inte är särskilt ren men jag har faktiskt ingen lust att duscha. Det kan väl få vara tillåtet att vara lite skiten ibland.

Jag har studentkläder. En fin klänning. Dock inga skor, men om man räknar med att jag från början räknade med att få gå helt naken i studenttåget så är det inte helt att man gråter om jag får gå barfota..

Projektarbetesredovisning.

Förövrigt så bråkar människor och länder och partiblock med varandra - inget intressant - allmänt sådant som händer varje dag. Om man bakade ihop den moderna tidens nyheter i en enda smet skulle det bara bli ett enda stor ingenting - och det hade varit mycket bättre. Om man läser någonting och sedan ett motnågonting då har man inte läst någonting och därmed slösat bort en massa tid (vilken förövrigt inte existerar), man har läst allt i onödan och det hade varit lika bra att hoppa över alltihop. Men sådant kan man inte veta i förväg så då är det lika bra att strunta i alla nyheter och tidningar helt och hållet.

Idag var det första maj och alla i hela världen ville ha kvar Uddevallas akutmottagning. Iallafall sextusen. ...och det är ju nästa hela världen.

Nej, jag vill inte se på nyheter eller läsa tidningar eller göra något som har med skolan att göra eller hålla mig ren eller sova eller någonting just nu.

Jag vill inte ens blogga.