Att nästan bränna upp sitt hem och förgifta sig själv. Inom tjugo minuter.

Jag höll just på att bränna upp mitt hem genom att koka vatten så länge att min Visslande Johanna blev tom och färgen började brännas upp. Efter att jag för andra gången lagt märke till en konstig, lätt kvävande lukt som kom krypande insåg jag att jag för en stund sedan kokat te.. min Visslande Johanna var svart längst ned.

Nu håller jag istället på att förgifta mig själv genom att andas in denna färgångefyllda luft (har inget val). Känner mig något mer trögtänkt än vanligt.

A

Tåg med motorsåg..

Det är inte roligt att åka tåg när man efter halva vägen får sin vagn översvämmad av förväntansfulla dagisbarn som är precis överallt hela tiden på samma gång som man är sjuk och alvedondrogad.

Det är ännu mindre roligt när man byter vagn och man inser att det där finns en man fem meter bort som som snarkar högre än en motorsåg och man inte orkar flytta sig en gång till. När det dessutom går på två stycken av det slag som lyssnar på techno på högsta volym på sina mp3-spelare på nästa station vet man inte riktigt vart man skall ta vägen.

Frågor utan svar..?

När man jobbar extra i kassan på ett billighetsvaruhus får man ibland frågor man helst inte vill svara på.

En del är nästan pinsamt puckade: "Du sitter i kassan ja?" Vad skall jag svara då om jag sitter på stolen bakom rullbandet? "Nej..?"

Andra förstår man sig inte på. Följande konversation ägde rum i kassa tre i somras:

- Har ni fotskrapor?
- Ja. De finns borta på hygienavdelningen.
- Hygienavdelningen?
- Ja, bland nagelklippare och duschsvampar och sådant.
- Jaha? Fotskrapor?
- Ja....?
- Det var ett konstigt ställe...

Det visade sig senare att det den lilla tanten menade var dörrmattor som man torkar av skorna på. Inte fotfilar(/-skrapor), som jag trodde var fallet.

Hjälp..?

Friskt!

Nu har jag stängt av mina element igen. Tydligen är det bara två saker man kan välja på; kvavt som i en plastpåse, men varmt, eller kallt som i Arktis, men det finns luft.

Men: det är aldrig kallt, det är friskt.

Påslakan

Om du skall skaka ut ditt täcke i ett nytt påslakan känner du kanske att det är ganska tråkigt och krångligt? Särskilt när ditt påslakan är ett sådant som inte har de där praktiska hålen längst in så man kan dra i hörnen på täcket när det är inne i påslakanet? Då har jag den perfekta metoden för dig, uppfunnen idag.

Knö i täcket i påslakanet så fort som bara är möjligt och lägg hörnen rätt i den ände du petade in täcket i. Håll hårt i dessa hörn och släng allt bakom ryggen fortfarande hållandes i hörnen (om du släpper har du ju bara åstakommit en hög av trssligt påslakan och täcke...) och hoppa och skaka på täcket. Perfekt resultat varje gång!

/ Amandiens husmorstips

Ändrade planer

Om person 1 bestämmer med person 2 att de skall ses tid A och se på film på kvällen bestämmer inte person 2 med person 3 att de skall spela spel tid A:a istället med ursäkten "Men hade inte du valt person X och Y istället för mig [=person 2] då?"

Har man bestämt något med någon gäller det tills man ställer in. Man skiter inte bara i det och säger till på tid A att det är "ändrade planer" och att man skall till person 3. När jag är ensam känns det som att jag är ensam dygnet runt. När någon gör så blir det två ensamma dygn på samma gång. Fy fan.

Person 2 är ett rövhål. Må världens alla pissmyror hemsöka hans genitalier.

Två lax i en laxficka

Jag tycker att man skall behandla pengar med respekt. Inte för att det är någonting som är viktigast i livet, för egentligen så är det inte det, även om vi måste ha dem för att överleva i samhället som det ser ut idag (och även om man blir väldigt glad av att köpa saker...). Man skall behandla pengar med respekt eftersom det (+politik/religion) är det som nästan alla krig i världen handlar om för närvarande.

...så när det kommer en unge till jobbet och skall köpa två läderfotöljer för ungefär 2000 kr och har sina spargrispengar med sig ihopknycklade i fickan.. då blir jag lite förargad. För att inte säga riktigt förargad. Det är ju inte så roligt för mig som sitter i kassan heller, som måste sitta och veckla ut och släta till alla dessa 20- 50- och 100-lappar och lägga dem åt rätt håll. När denna unge mans mamma sade att "Ja, han har en hel hög med pengar här..." Då tänkte jag mig inte en hög i bokstavlig mening, vilket det ju var. Jag sade lite försiktigt till denna mamma att "Det är ganska bra om man vecklar ut och slätar till pengarna innan man kommer till affären..." blev hon ganska sur och dolde det (dåligt) genom en trevlig fernissa av "Jaha, men då kan jag väl hjälpa dig då."

Jag bara undrar.. kan det vara så svårt att förstå att en unge inte skall gå omkring med två lax i ihopknycklade smålappar i fickan i affären?

Ursäkta röran - jag städar.

Hur kommer det sig att det varje gång man får för sig att det skall bli rent hemma blir stökigare och stökigare ju mer man städar? Dammet försvinner ju när jag dammar, men det blir fler saker än det var innan liggandes omkring. Jag undrar vart alla de där sakerna kommer ifrån egentligen. De syns ju inte när man inte städar, men helt plötsligt när dammtrasan dyker fram materialiseras de ur luften och ligger lite här och var.

Någon borde skriva om fysikens lagar.

Halvt knästående

I morse satt jag bredvid en kille som läste metro hela vägen från Ljungskile till Göteborg. Jag bara frågar; hur mycket finns det att läsa i den där tidningen? Det är ju bara reklam och horoskop.

Innan jag kom till bussen höll jag på att slå halvt ihjäl mig sjuttioelva gånger för att det var så halt. Så klart att jag tar mina röda stövlar med den plattaste, hårdaste sulan en sådan här dag. När jag gick ut från porten gjorde jag en snygg glidning, halvt knästående och avslutade med startpositionen i 100-meterslopp ovanpå min välpackade väska. Jag såg lite ut som Sasha Cohen på OS faktiskt.

I Göteborg fick jag en blomma av Sara. Hon är lite tokig.

Singellivet

Måste man vika ut sig själv för att slippa vara singel eller?! Jag vet inte, det är ju åtminstone något jag inte testat.

Vissa pratar om det glada singellivet och att man är friii och kan göra vad man vill och flörta och ha roligt. Jaha? 1. Vilka är det som tycker så? 2. Vad kommer de ihåg av singellivet? Här skall ni få höra ett sanningens ord från en riktig singel: det är inte så förbannat roligt och fritt när man väl är där och det handlar om liv och död! Sitt ni där och puttinutta er i soffan!

Några därute kanske tycker det är roligt att se på/läsa Bridget Jones Dagbok. Ja! Det tycker jag också. Men bara så ni vet: singellivet är inte som det är för Bridget Jones. Det är inte ens roligt på ett patetiskt sätt. Här sitter jag och virkar på morgonen och lyssnar på p2 och försöker få en mening med livet och det är inget fel med att virka eller lyssna på p2, men finns det andra saker som man kan göra en lördagsmorgon? Mysa kanske? Nej, usch! Få frukost på sängen? Otänkbart! Tänk vad smulor i sängen ni lyckliga par får av alla frukostar på sängen! Må era rostade långfranska drösa och tepåsen ramla ner på madrassen! Må kamelhår växa ut på era fötter!

Åh! Vad det är skönt att vara singel. Jag slipper ha smulor i sängen.

Fredag är ändå den dagen som känns bäst...

Mina två väckarklockor tickar enträget bakom mig i hyllan. De påminner mig om att jag borde damma lägenheten innan dammet lägger dig i drivor så jag inte kommer ur lägenheten. Det kanske inte är så illa, men det känns så.

När jag kommer hem imorgon är det fredag. Då kommer jag att sätta mig hemma.. framför datorn kanske. Ingen är väl inne på msn då.. men det är jag. Min klass sitter i sina respektive soffor med sina kärlekar. Jag sitter med msn och lyssnar på Ryan Adams. ..eller kanske Coldplay. Kanske skall jag plugga..? Eller läsa ut Vindar från Arktis. Det kanske går någon bra dokumentär..? ...eller så kan jag läsa på om det grekiska dramat, som jag skall ha lektion om på praktiken. Damma kan jag ju göra också. Det behöver jag ju. ...och diska. Torka ut skåpen är något som man borde göra också.

Eller så sätter jag mig bara framför tv:n och tar ett glas vin, som jag brukar göra när jag är ensam på helgen. På lördag skall jag ju jobba.

Jag längtar till sommaren.. Då är det i alla fall varmt utanpå kroppen.

Till

Du är en lodrät ström rakt igenom mig
Vågornas brusande skvalp på en sommarstrand
på en ö
dit vi tagit oss
med en grön plasteka

Du känns som solen när man stigit upp ur havet
och vattendropparna börjar torka på huden
och värmen sprider sig i ansiktet
från ögonlocken
så jag ryser
för allting är värme

Du känns som den platsen inuti mig
Som en mjuk, flytande ström
Och så kysser du mig ovanför nyckelbenet,
precis där halsen börjar,
och jag kysser dig i håret.

Vi smakar som havsens strömmar.

Ung kvinna borta med vinden

Tidigt igår eftermiddags gick en ung kvinna i regnet blåsten från Nordstans köpcenter mot Nils Erikssonsterminalen i Göteborg, då en kraftig vindby tog tag i hennes paraply och svepte henne med sig i riktning mot Älvsborgsbron. Hon var klädd i en svart klänningskappa och mörk jeanskjol vid bortblåsandet. Hennes orangea polokrage stack upp vid halsen och hon bar på en elfenbensvit väska. Paraplyet var stort och mörkblått.

Allmänheten uppmanas nu att hålla ögonen öppna. De som äger båt eller bor ute i skärgården uppmanas dessutom att vara extra uppmärksamma på unga kvinnor med paraply som flyger förbi. Polis och militär är redan ute och söker efter den bortblåsta med helikopter, båt och söktränade knubbsälar.

Polisen utesluter inte att hon kan ha landat på havet och flyter omkring i paraplyet. Men trots denna stora insats befarar ledningen för sökaktionen nu det värsta: att kvinnan blåst ovan molnen - och försvunnit helt.

Amandien


Kerstin Thorvall

Jag hatar att vänta. Om man lägger till "utan att veta" så blir det ännu värre. Detta tillstånd råder i mig nu. Försöker laga mat och tänka på annat, men det är inte så lätt. Men maten verkar bli ganska lyckad...

Det är rätt mörkt här hemma. Det är som att mörker strömmar in genom fönstret och lägger sig som en dimma i alla rum. Jag kommer att tänka på Kerstin Thorvalls dikt.. Dansvisa heter den..

En liten låt om hösten
Tjosan, vad det var livat om hösten!
Vinet är rött
skogen är gul
jorden är svart.
Sitt i den gula skogen
på den svarta jorden
och drick av det röda vinet
innan du fryser ihjäl.
Tjohej!

Det är Kerstin Thorvall som ligger bakom den bittra tonen som rådde här i bloggen för ett tag sedan. Hon var min inspirationskälla. Men hon börjar blekna bort lite, så för det mesta blir det sådana här stackars-mig-det-är-så-mörkt-håll-om-mig-jag-dör-inlägg nu mera. Om det ens blir något. Dessutom är det en del att göra i skolan, så jag tror inte att jag har tid. Jag har också fått reda på hur många läsare min syster har, vilket gör att jag undrar varför jag skriver egentligen.

innan jag fryser ihjäl.
Tjohej!

Datorjävel.

Min dator har krashat. ..eller vad det heter. Det tar tio minuter för den att starta. Det är fantastiskt att all teknik idag skall gå sönder trettio gånger i minuten. Konstigt nog fick min lilla puckade dator för sig att det skall fungera en liten stund att vara inne på internet. För tillfället är den inte segare än vanligt, men så fort det kommer upp ett ljud så går det för långsamt för datorn att få fram ljudet så det låter som ett nittiotalssciencefictionljud. På något sätt uppdelat. Idiotiskt är det i alla fall.

Det värsta av alltihop är att jag inte vet hur man installerar om den själv. Jag måste ringa någon som kan. Jag vill kunna själv!

Måtte djävulen ta alla idiotiska datorer!