Ett banalt inlägg om sekter

Alla dessa sekter, all denna förkasting av sekter. Det kanske inte är så väldigt roligt för alla att vara insyltade i någon sekt, men vissa som tillhör en sekt tycker att de känner sig hemma i den. Det är bara det att dem hör man aldrig om i media. Något som är ganska självklart eftersom västvärldens befolkning törstar efter skandaler och något att förkasta och ta avstånd ifrån.

På föreningen FRI:s hemsida kan man läsa om ett antal olika sekter som de "befriar" människor ifrån. Det är väldigt partiska artiklar man kan läsa på sidan, inte att undra på med tanke på vilken uppfattning de måste ha om sekter efter att bara pratat med de som inte trivs.

Jag tänkte inte att detta skulle bli någon debattartikel, men jag vill bara säga det att det är klart att det inte är bra med sådana rörelser som förföljer människor, manipulerar dem och som stöter ut och ignorerar folk som går ur dem, men för vissa människor är det rätt att vara med i en sådan, de har hittat hem och det är inget fel med att finna sig själv bara man mår bra.

Vilket banalt blogginlägg. Jag hatar det redan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback